• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari’de Çanakkale Şehitleri anıldı

Hakkari’de Çanakkale Şehitleri anıldı
Hakkari Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği ve Vakfı 18 Mart Çanakkale şehitler haftası nedeniyle şehitleri anma açıklaması yapıldı.

Dernekte yapılan açıklamaya Hakkari Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği ve Vakfı Hakkari Başkanı Abdurrahman Er ve şehit aileleri ile dernek üyeleri katıldı.

Er, 104 yıl önce güçlü, güya yenilmez donanmalarıyla, Dünyanın dört bir tarafından ülkenin istila etmeye çalışan Batı emperyalizminin temel amacı, Çanakkale’yi geçip,  buradan İstanbul’a ulaşıp, ülke idaresini teslim almaktı. Hasta adam olarak gördükleri Osmanlı İmparatorluğu’na, son tokadı vurmak istediklerini söyledi.

İman gücü vatan sevdası ve  diriliş ruhuna sahip ataların  dedelerin büyük bir vatanseverlik örneği göstererek,  bu uğurda binlerce şehit vererek, düşman ordularının ülkeye girmesine müsaade etmediklerini belirten Er, ‘’Edirne’den Hakkari’ye yurdun dört bir yanından düşmana karşı iman gücü ve var olma şuuru ile mücadele veren atalarımız  ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek büyük bir destan yazmışlardır.  


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


104 yıl önce bu topraklara nasıl düşmanın girmesine izin vermediysek ,yarında  tüm saldırılara, hain planlara, terör saldırılarına, iç karışıklık oluşturmak isteyenlere,15 temmuzlara karşı dimdik duracağımızı, ülkemiz için, dinimiz için, milletimiz için, bayrağımız için her türlü fedakarlıkları ve kahramanlıkların aynısını göstermeye her zaman hazır olduğumuzu bütün dünya ya hissettirmeliyiz.

Dün olduğu gibi Bu günde ülkemize ekonomik krizlerle, terör saldırıları ile Darbe girişimleri ile ülkemizin büyümesini, gelişmesini engellemek için dört bir yandan saldırılar devam etmektedir. Ülkemizi kendi emellerine göre uygun bir şekilde dönüştürmeyi başaramayan Avrupa,

yıllardır Türkiye’yi Avrupa birliğine almadığını, ülke insanı olarak çok iyi bilmekteyiz.  İmanımıza, dinimize ve değerlerimize sahip çıktıkça dün Çanakkale’de olduğu gibi yarında Yüce Rabbimin izni ve kuvvetiyle hiçbir güç Ülkemizi yenemeyecektir, ülkemizi yıkmak ve zayıflatmaya yönelik tüm politikaları da boşa çıkacaktır. 

Bu ülke uğrunda gerek Çanakkale de gerekte ülkemizin her bir köşesinde canlarını seve seve veren aziz şehitlerimize rahmet diliyoruz. Şehadete intikal eden gazilerimize de yüce Rabbim af ve mağfiret eylesin Diyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.’’ Dedi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 2062 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim