• BIST 9524.59
  • Altın 2491.542
  • Dolar 32.5421
  • Euro 34.719
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari’de davullu zurnalı “xwedî derkeve” etkinlikleri

Hakkari’de davullu zurnalı “xwedî derkeve” etkinlikleri
Hakkari Colemerg Öğrenci Derneği (CÖDER) üyeleri “Partîya Xwe Xwedî Derkeve” “Partine Sahip Çık” sloganı ile başlattıkları HDP ile dayanışma konseri büyük ilgi gördü.

Hakkari Colemerg Öğrenci Derneği (CÖDER) üyeleri tarafından "Toprağına, suyuna, enerjine, doğana, diline ve kültürüne" sahip çık şiarıyla yayılan "Xwedî derkeve'' hamlesi kapsamında çevre temizliği ve HDP ile dayanışma konseri düzenlendi.

Kentin çarşı merkezinde bulunan Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu önünde bir araya gelen yüzlerce öğrenci davul ve zurnalar eşliğinde HDP bayraklarını sallayıp, “Bijî serok Apo’ sloganları atarak belediye binası önüne kadar yürüyüş gerçekleştirip basın açıklaması yaptılar.

Yapılan açıklamada, devletin Kürdistan coğrafyasında oluşturduğu imha, inkar ve asimile politikalarına karşı, Toprağına, suyuna, enerjine, doğana, diline ve kültürüne " Sahip çık” "Xwedî derkeve'' hamlesinin yaşamın her alanında hayata geçirileceğine vurgu yapıldı.

Açıklamanın ardından Merzan Mahallesin’de bulunan Hakkari Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksekokulu önünde yapılan HDP ile dayanışma konseri için yine yürüyüşe geçen gençler çevreye karşı duyarlılığı arttırmak için yürüyüş boyunca etraftaki çöpleri topladı.

HABARİN GÖRÜNTELERİ İÇİN TIKLAYIN

Çevredeki yurttaşlarında gençlere destek verdiği çevreyi temizleme eyleminde sık sık “Colemerg doğana sahip çık” sloganı atıldı. Öğrenciler, konser alanını HDP bayrakları ile süsleyip alandaki bir tepeye dev harflerle ‘HDP’ yazısı yazdı.

Konser etkinliğine yüzlerce öğrencinin yanı sıra, HDP Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak, Hakkari Belediye Eşbaşkanı Dilek Hatipoğlu ve HDP, DBP’li yöneticiler katıldı. Yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından öğrencilere hitap eden HDP Adayı Irmak, konuşmasının başında Mersin ve Adana’da HDP seçim bürolarında meydana gelen patlamaları kınayarak,

HDP’nin gençlik hareketinden büyük bir güç aldığını ve gençlik ile daha da ilerleyeceklerini ifade ederek AKP hükümetinin gençlerden korktuğunu dile getirdi. Irmak, yaptığı konuşmanın ardından üniversiteli öğrenciler ile birlikte Feqiyê Teyran Kültür Merkezi sanatçılarının seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Etkinlik alanda oluşan büyük halaylarla son buldu.Hakkarihabertv.com

06-005.jpg04-003.jpg07-002.jpg08-001.jpg

Bu haber toplam 4551 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim