• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari'de “Demokrasi Nöbetinde” mevlit okutuldu

Hakkari'de “Demokrasi Nöbetinde” mevlit okutuldu
Hakkari'de 8. gününe giren demokrasi nöbetinde darbe girişimi gecesinde şehit düşenler için mevlit okutuldu.

Hakkari’de darbe girişiminin 8. gününde valilik binası bahçesinde “Demokrasi Nöbeti” tutan 5 bin kişiye Memur-Sen Hakkari Şubesi tarafından yöresel yemek ikramı yapıldı. Ak Parti İl Teşkilatı tarafında da darbe girişimi sırasında şehit düşenler için de mevlit okutuldu dualar edildi.

Valilik binası önünde saat 20.00'de Ak Parti öncülüğünde devam eden ve 8. gününe giren darbe karşıtı 'Demokrasi Nöbetine' Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari il Emniyet Müdürü Resul Holoğlu Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, STK temsilcileri, Avukatlar, Kurum Amirleri ve 5 bin vatandaş katıldı.

Programa katılan 5 bin kişi demokrasi nöbetinde sık sık tekbirler getirilerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atıldı.Demokrasi nöbetine eşi Funda Toprak ile kızlarıyla katılan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak burada toplanan vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasının başında demokrasiye sahip çıkanlara teşekkür eden Vali Toprak," Bu millet böyle sağlam durdukça hiçbir hainin önünde asla eğilmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu daveti emir kabul edip ilk geceden beridir meydanları doldurduğunuz için devletim ve Sayın Cumhurbaşkanımız adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Demokratik kurum ve kuralların işlenmesi, anayasal düzenin korunması için alınan OHAL kararı hakkında da açıklamalarda buluna Vali Toprak şunları söyledi,” Devletimiz bir karar aldı. Bu da tamamen halkımızın menfaatine bir düzenlemedir. Valilerin yetkileri de genişletildi. Siz halkımızın menfaati gözetilerek daha huzur ve güven içinde olmanız için bu yetkiler kullanılacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu tamamen halkımızın menfaatine bir düzenlemedir. O yetkiler de Allah’ın izniyle o şekilde kullanılacaktır. Bu kutsal demokrasi nöbetini Sayın Cumhurbaşkanımızdan ikinci bir emir gelene kadar aynı şekilde devam ettirmenizi istiyorum" şeklinde konuştu.

Vali Toprak, konuşmasının ardından beraberindekilerle halkın arasına girerek  fotoğraf çektirdi. İHA

img_6508.jpgimg_6506.jpgimg_6513.jpgimg_6516.jpgimg_6529.jpgimg_6550.jpgimg_6552.jpgimg_6566.jpgimg_6573.jpg

Bu haber toplam 5091 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim