• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Hakkari’de demokrasi rüzgarı!

Hakan Taş

İlimizde göze çarpan o kadar güzellikler var ki değinmeden geçemiyoruz. Önceki seçimlerden kısa bir örnek vererek konuya giriş yapacağım. Her parti istediği gibi rahat ve özgür bir ortamda çalışmalar yürütemiyordu. Billboardlarda sadece bir partiye ait reklam ve afiş yer alırdı. Rakip partilerin reklam panoları sadece on dakika asılı kalırdı.

Bugün Hakkari’de billboardlarda her parti, her renk, her düşünce yan yana yer alabiliyor. Bu görüntü doğrusu beni çok mutlu etti. Ülkemizde olmayan ama ilimizde esintisi bile his edilen demokrasirüzgarı  ne çok değişime uğradığımızın açık göstergesidir.

Birbirimize tahammül etmeliyiz. Kaba kuvvet ve şiddet yerine benimsemediğimiz düşüncedekileri vurarak toprağa değil, demokratik hak ve iradeyle sandığa gömelim. Kavgamızı bıçak, sopa ve silahla değil, düşünce üstünlüğü ile yapalım. Herkes aynı saflarda, aynı düşüncede, aynı partide olacak diye bir şey yok. Hayatı renklendiren farklı kişilik ve düşüncelerdir.

İlimizde bugün her parti en uç köşeye kadar rahatça gidip seçmenlerine ve akrabalarına ulaşabiliyor. Olması gereken de bu değil miydi? Hakkari’de bu yarışta anketlerimizde İYİ PARTİ parlak gözükmüyor.  Ama milletvekili adayı Dilek Tanrıkulu, gittiği her ortamda büyük sevgi ile karşılanıyor. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İNCE ve Başbakan Binali YILDIRIM ilimizden memnun ayrıldılar. Biz kendimize yakışanı yapmalıyız. Kim ve hangi partiden olursa olsun kapımızı çaldıklarında bizim misafirimizdir. En baş köşede buyur ederiz.

Hakkari’de billboardlarda HDP-AK PARTİ-MHP-CHP afişleri elele halay çeker gibi yapışık durmaları bana göre çok anlamlıdır. Biz bu anlayışta olduğumuz taktirde hep gelişeceğiz, büyüyeceğiz.  Az bir süre kaldı, her parti il örgütü bazında özgürce çalışmalarını yürütmelidirler. Birbirimizi sevmeyebiliriz fakat birbirimize anlayış ve saygı göstermeliyiz.

Bu arada bana sürekli sorulan soruya burada yanıt vermek isterdim. Yani HAKKARİ’de hangi parti ne kadar oy alır? Rakamlar cebimde ama yoğun çalışma sergileyen partilerin morallerini bozmamak ve bir çatışma ortamı yaratmamak için yayınlayamıyorum. Sadece şu kadarcık bir ipucu vereyim; sürprizlere gebe bir seçim olacak, Hakkari sonuçları herkesi çok şaşırtacak. 25 Haziran günü beni haklı çıkartacak sonuç analizimle buluşmayı umuyorum.

Tüm partilere başarı diliyorum. Herkesin mutlaka ama mutlaka sandık başına gitmesini umuyorum. Çünkü oy kullanmak demokratik sistemlerde doğrudan demokrasinin temsili demokrasiye olan katkıdır. Halkın doğrudan ve özgürce yöneticilerini seçmesi bir demokrasi olgusudur. Hiçbir huzursuzluğa mahal vermeden bir bayram havasında okullara akın etme erdemliğini herkes gösterecektir.  

bilbord.jpg

Bu yazı toplam 3032 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim