• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari’de dernekler federasyonu kuruldu

Hakkari’de dernekler federasyonu kuruldu
Hakkari Kültür Derneği Başkanı, Hakkari’li İş Adamı İsmail Demir’in ve diğer tüm Dernek Başkanları ile yönetimlerinin üstün çabaları ile Hakkari Dernekler Federasyonu kuruldu.

İş Adamı İsmail Demir, eğitimden sanata, spordan kültüre kadar birçok farklı alanda faaliyet gösterecek olan derneğin en önemli özelliklerinden birisinin spor, kültür ve sosyal dernekler yanı sıra kadın ve engelli bireylere yönelik faaliyet gerçekleştiren birçok derneği bünyesinde almış olmasıdır dedi.

Kültür Derneği Başkanı İş Adamı İsmail Demir,” Kendi bünyesinde, Türkiye genelinde Hakkari kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacıyla ‘‘Ters Lale’’sosyal sorumluluk kooperatifini kuracak olan federasyon, yanı sıra ülke genelinde eğitim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere destek verme gayesini gerçekleştirmek için yine Federasyon bünyesinde Hakkari Eğitim Vakfını kuracaktır.

Bununla birlikte Hakkari’li iş adamlarını desteklemek ve bağları kuvvetlendirmek amacıyla Hakkari Ticaret Komisyonu’nun da faaliyete geçmesi için çalışmalar süratle devam etmektedir.

Ülke genelinde Hakkari’ler arasında sivil inisiyatifi güçlendirmek için tüm büyük şehirlerde federasyon temsilcilikleri açılacak ve ayrıca Hakkari kültürünü ülke sınırlarının dışına taşıyarak hem gurbette yaşayan hemşerilere ulaşmak hem de kültürü yaşatmak amacıyla uluslararası temsilcilikler açılacaktır.

Federasyon, tüm siyasi oluşum ve faktörlere, tüm toplumsal bileşenlere eşit mesafede duracak ve siyaset üstü bir anlayışla hareket edecektir. Şayet siyaset yapmak isteyen bir federasyon yöneticisi olduğu takdirde, federasyon tüzüğü gereği ivedilikle yöneticiliği düşürülecektir.

Federasyonun yegane amacı sivil inisiyatifi güçlendirmek ve bu yolla Hakkari değerlerini hak ettiği gibi yüceltmek ve desteklemektir” şeklinde konuştu.. Yapılan yönetim toplantısında çıkan karara göre federasyonun yönetimi şu şekilde belirlendi.

 

Başkan: İsmail DEMİR

Başkan Vekili: MUSTAFA TANSU

Başkan Yardımcıları:Felaknaz TÖRE ( Kadın ve Çocuktan sorumlu Başkan Yardımcısı )

Hazım ÖTER ( Örgütlenmeden sorumlu Başkan Yardımcısı )

Hacı TANSU ( Halkla İlişkiler ve Tanıtımdan sorumlu Başkan Yardımcısı )

Dr. Hamit Kurt ( Basın İlişkilerinden sorumlu Başkan Yardımcısı )

Sayman: Aslıhan Özer KARAKUŞ

Genel Sekreter: Gülsüm ABBASİGİL

Yönetim Kurulu Üyeleri:

Ayhan TUNÇ, Eylem DEMİR, Abdülkadir GÜZEL, Ferdi ZİREK, Osman AZİZOĞLU, İsmail GÜZEL

Denetleme Kurulu

Başkan: Ekrem ÖZTUNÇ

Başkan Yardımcısı: Necmettin ÖZDEMİR

Denetleme Kurulu Üyesi: Ali YÜZER

Onur Kurulu

Başkan: Işık Adnan SEVEN

Başkan Yardımcısı: Prof. Dr. Şinasi SEVMİŞ

01-248.jpg02-203.jpg

Bu haber toplam 3006 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim