• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Hakkari’de dolaşınca yüzümüz kızarıyordu

Hakkari’de dolaşınca yüzümüz kızarıyordu
Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Ankara’da kayyum atanan belediyelerin çalışmalarını tanıtmak amacıyla düzenlenecek olan fuarda Hakkari’yi en iyi şekilde tanıtacaklarını söyledi.

 Valilikte düzenlenen toplantıya, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, ilçe kaymakamları ve kurumu kurum amirleri katıldı. Burada konuşan Vali Toprak, önümüzdeki hafta Ankara’da yapılması planlanan ve 3 gün sürecek olan bir tanıtım faaliyetiyle ilgili bir araya geldiklerini söyledi.

Vali Toprak,”Ankara Ticaret Odası bünyesinde gelecek hafta kayyum atanan belediyelerin çalışmalarını tanıtmak değerlendirmek gözler önüne sermek amacıyla  fuar düzeyinde bir çalışma düzenlenecek içişleri bakanlığı koordinesinde. Son 1,5 senedir belediye başkan vekili olarak görevlendirilen kayyum arkadaşlarımız Türkiye’nin diğer bölgelerinde olduğu gibi ilimizde de yoğun şekilde çalışmalarına devam ediyorlar.

 Hakkari'de dolaşınca yüzümüz kızarıyordu

Gerçekten gözle görülür değişiklikleri vatandaşlarımız net olarak fark edebiliyorlar. Hakkari merkez için söylemek gerekirken geçen sene binek otomobilimizi  kullanamadığımız tuzdan topraktan insanların bembeyaz gezdiği neredeyse vatandaşların yanından geçerken araçların içinde yüzümüzün kızardığı tuz topraklı bir ortamdan şuanda fotoğraf çekip Türkiye’nin her yerine gönderip buranın  Hakkari olduğuna inanmayan çok şükür bir kent haline geldik.

 Caddeleri, kaldırımları, ışıklandırma sistemleri, altyapı çalışmaları, içme suyu biliyorsunuz geçen yıl 48’te iki saat su alan mahalleler vardı. Fakat şuanda Allah’a şükürler olsun hemen hemen her yere su yetişebiliyor.

Agustus Eylül aylarında itibaren tamamıyla bütün aileler istediği kadar içme suyunu kullanabilecek. Kanalizasyon  çalışmaları da aynı hızla devam ediyor. Yetişkin ve çocuk parkları Türkiye’de örneğine rastlamadığım çocuk oyun ve kültür merkezi. Yüksekova ilçemiz zaten başta imar ediliyor dememiz yeridir.

Çünkü 2016 Mart-Nisan aylarında yaşanan operasyonlarda  tamamen harabe haline gelmiş bir şehir görünümü veriyordu. Fakat şuanda 3 bin konut içerisindeki bütün sosyal tesisler camiler, okullar, parklar, yeşil alanlar genişletilmiş Caddeler asfaltlar son hız devam ediyor"

- Çukurca, Yüksekova ve Çukurca'da hizmetler katlanarak devam ediyor

  Şemdin’li yine aynı şekilde şehir içindeki asfaltlarımız yeni hastanemiz bir sürü yatırımımız gözle görülür şekilde , Çukurca’da yine aynı şekilde oraya gelen memurlarımızın müdürlerimizin doktorlarımızın öğretmenlerimizin en büyük sorunu barınma sorunuydu biliyorsunuz, istediğimiz kadar insan getirelim,Oraya çalışacak doktor öğretmen nerde kalacaklarını kara kara düşünür durumdaydık onunla ilgili şimdi Kaymakamlığımız orda misafirhane tipinde güzel yatırımlar gerçekleştiriyor.

Hastaneleri biliyorsunuz Çukurca’da B1 sınıfından C ‘ye çıktı ve bir çok 9 tane uzman toplu olarak geldiler geçtiğimiz hafta alet edevat tomografi cihazları ultrason ameliyat için gerekli olan bütün malzemeler Sayın Sağlık Bakanımızın bizzat bize vermiş olduğu destekle yerine geliyor. Şehirlerimiz güzelleşiyor gerçekten vatandaşımızla da yaptığımız bütün görüşmelerde memnuniyetlerini ifade ediyorlar.

Aynı zamanda şöyle il geneline de bir baktığımız zaman belediye sınırları dışındaki alanlarda da büyük yatırımlar göze çarpıyor.

Buraya gelen her sayın Bakanımız olsun bürokratlar olsun sanatçılar olsun veya bizi ziyarete gelen eş dost akraba olsun buranın gerçekten ne kadar güzel bir şehir olduğunu ne kadar insanlarını zaten ayrı bir yere koyuyoruz.

Ne kadar candan misafirperver insanlar olduklarını bir tarafa koyuyoruz. Şehrin’ de ne kadar geliştiğini ne kadar yeni bina kamu olduğunu net olarak görüyorlar ve buraya hayranlıklarını ifade ediyorlar. Bunu çok net ve göğsümü gere gere söyleyebilirim.

Gerçekten şu anda şehir merkezine baktığımız zaman yarı olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu, sinema solunu, resturantlar  gibi çok güzel mekanlarımız var. Ülkemizin geri kısımları da görünmesi tanınması bilinmesi önem arz ediyor.

Onun için bakanlığımız gelecek hafta Ankara’da bunların tanıtımı ile ilgili bir fuar sergi düzenlemiş. Burada hem görsel olarak tanıtımı standarda kayyumlarımız nelere yapıyor, illerimiz ne durumda  nerden nereye geldi.

Çünkü kim ne derse desin ülkemizin batı kesimlerinde Hakkari’de  deyince kafadan değişik bir imaj var. Hala bu kadar yatırıma çalışmaya sporumuzun gelişmesine rağmen böyle bir imaj var.  Onların işi olup Hakkari’ye gelemedikleri için bu tanıtımı biz yapalım dedik. Neler yapıldığını bizlerin göstermesi gerekir” şeklinde konuştu.

vali-toprak-m-017.jpg
 

Bu haber toplam 3719 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim