• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

Hakkari'de ekmek fiyatı yeniden belirlendi

Hakkari'de ekmek fiyatı yeniden belirlendi
Hakkari’de fırıncı esnafı üretim maliyetlerinin artması nedeniyle bir süredir sınırlı sayıda ekmek ürettiği için bakkal ve marketlere ekmek vermiyordu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlarının girişimleri sonucu fırıncı esnafının talepleri Vali İdris Akbıyık’a aktarıldı. Talepleri kabul edilen fırıncı esnafı bugünden itibaren ekmek üretimine başlayacak.  

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa ile Yüksekova Esnaf Odası Başkanı Vedat Çoğaç ve fırıncı esnafıyla bir araya geldi.

Girdi maliyetleri ve masrafların artması ile birlikte son dönemlerde yapılan zamların fırıncı esnafını zor durumda bırakması üzerine 20 Kasım 2021 Cumartesi günü 210 gram ekmeğin fiyatı 2 lira 25 kuruş olarak belirlenmişti.

Fırıncı esnafın taleplerini dinleyen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin,” Bundan 10 gün önce ekmek fiyatlarında güncelleme yapılmış ve ekmek fiyatını 2.25 Kr olarak belirtmiştik” dedi.

“Bakkal  ve marketlere ekmek dağıtacak”

Bu fiyatı belirlerken 50 kg'lık bir torba un fiyatı 240 TL iken bugün maalesef bir torba un 360 TL oldu diyen Tekin,” 10 gün içinde %50 civarında artan un fiyatı ve diğer girdi maliyetleri karşısında fırıncı esnafımız ekmek üretemez duruma gelmiştir.

Ürettiği her ekmekte her gün zarar eden fırıncı bu yükü kaldıramaz duruma düşmüştür. Zararını en aza indirmek içinde Hakkari merkez de ekmek üretimi kısıtlamasına gidilmiş, iki gündür bakkal ve marketlere ekmek dağıtılamamıştır”

Vatandaşlarımızın ekmeğe ulaşma sorununu gidermek ve ekmek üretimi kısıtlamasını ortadan kaldırmak için fırıncı esnafımızla bir araya gelerek çözüm yollarını aramaya çalıştık diyen Tekin,” Fırıncı esnafımızın taleplerini alarak sayın Valimiz ile paylaştık.

Yapılan görüşmeler sonucunda fırınlarımızda ekmek üretimi tekrar başlamış ve Bakkallara dağıtımı yapılmaya devam edilecektir. Kısa süreli yaşanan bu sorundan dolayı üzüntülerimizi belirtir, Vatandaşlarımızın da fırıncı esnafımızı anlamalarını bekliyoruz”

“Bir hafta içinde ekmek 2 lira 25 kuruş oldu"
  Başkan Tekin,” 10 gün önce 2.25 Kr olarak belirlenen fiyatlar, maliyetlerin yüksek oranda artması nedeniyle bir hafta içinde 2.50 Kr olarak tekrar güncelleneceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz” diye konuştu.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, 20 Kasım 2021 Cumartesi gününden geçerli olmak üzere 210 gram ekmeğin fiyatının 2 lira 25 kuruş olarak belirlediklerini söyledi.

1-062.jpeg
 

Bu haber toplam 3552 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim