• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Hakkari'de evliliğe ilk adım" semineri

Hakkari'de evliliğe ilk adım" semineri
Hakkari İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından yeni evlenen ve düğün hazırlığı yapan nişanlı çiftlere yönelik “Evliliğe İlk Adım Seminerleri” düzenledi.

“Ailenin sağlam temeller üzerinde inşa edilmesi ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması amacıyla”Hakkari İl Müftülüğü tarafından düzenlenen seminerlerde yeni evli ve evliliğe adım atacak çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan temel değerler hususunda Kur’an ve sünnet ışığında bilgi verildi.

Evliliğe ilk adım seminerlerinin açılışında konuşan İl Müftüsü Faruk Gürbüz," Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülükler olarak ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda topluma dini ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik edildiğini, aileler kurulurken sağlam temeller üzerinde inşa edilmesi, güçlendirilmesi ve devamının sağlanması için çalışmalar yapıldığını söyledi.

Gürbüz,"Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de onun varlığının delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır” Ayet-i Celiliye işaret ederek Rahmanın aileye verdiği öneme ve aile bireylerin aldığı sorumluluklar vardı. Aile olmak, kan bağı ile değil sevgi ve merhamet bağı ile birbirine bağlı olmaktır. Ancak bu bağ iki yabancı insanı bir araya getirir. Birbirine eş kılar, iyi günde kötü günde bir ömür birlikte yaşanılır" dedi.

Merkez  H. Sait Camii Konferans Salonunda 4 hafta boyunca devam eden seminerler İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu İl Koordinatörü Yılmaz Önal tarafından sunumlar yapıldı. Seminere katılan çiftlerin bu gibi seminerin çok faydalı geçtiğini ve imkân bulabilenlerin mutlaka bu seminerlere katılmalarını tavsiye ettiklerini dile getirdiler.

Evliliğe ilk adım semineri sonunda İl Müftüsü Faruk Gürbüz katılımcılara belge takdimi ve kitap seti hediye etti. Haber: Feyzullah Taş

ilk-yardim-semineri-m.jpgilk-yardim-semineri-o.jpg

Bu haber toplam 1984 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim