• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari'de gerçeği aratmayan tatbikat

Hakkari'de gerçeği aratmayan tatbikat
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde,AFAD, UMKE ve Hakkari Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile müşterek olarak, Hakkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen yangın ve deprem tatbikatı gerçeği aratmadı.
Tatbikata İl Milli Eğitim Şube Müdürü  Oktay Kızılkaya, İl Afad Şube Müdürü Resul Karadeniz, İtfaiye Amiri A.Gaffar Kurt, Okul Müdiresi Hülya Korkmaz ve İş Güvenliği Uzmanı Vildan Kurt katıldı.
 
Senaryonun okunması ile başlayan tatbikatta, acil durumlar karşısında okulu boşaltma, yaralı kurtarma, ilk yardım, yangın tüpü kullanma ve söndürme teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.
 
Okul üst katlarında mahsur kalan bir öğrencinin gerçeği aratmayan sahnelerle, İtfaiye, AFAD ve UMKE tarafından indirme yapılarak kurtarılması ve ilk yardım, taşıma, tahliye gösterilerinin gerçekleştirilmesi öğrenciler ve izleyenlerden alkış aldı.
 
Tatbikat ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Oktay Kızılkaya, öğrencilerimize depremin olduğu ilk anda panik yapmadan bulundukları yerde hayat üçgeni oluşturmalarını ve çök- kapan- tutun pozisyonuna geçmelerini istedik ve daha sonra ilk sarsıntı geçtikten sonra üç dakika içinde okulu tahliye etmelerini sağladık, bunu da başarıyla uyguladılar dedi.
 
Kızılkaya," Bilim ve teknolojinin bu kadar geliştiği bir çağda ne yazık ki depremlerin ne zaman olacağı henüz bilinememektedir. O halde bize düşen her duruma karşı her zaman hazırlıklı olmaktır.
 
Afetlere karşı zihnen (bilgi ve plan ile), maddeten (tedbir ile) ve manen(dua ile) hazır olursak afetlerden kaynaklanan sıkıntıları daha kolay atlatabiliriz.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, okullarımızda  afetlere karşı farkındalık oluşturmak, bilinç geliştirmek ve önceden hazırlıklı olmak için bu tatbikatlara önem veriyoruz, tatbikatın gerçekleştirilmesinde desteklerinden ötürü tüm paydaşlarımıza ve tatbikatı başarıyla uygulayan okul yönetimi, öğretmen ve öğrencilerimize İl Milli Eğitim Müdürümüz adına teşekkür ediyorum” dedi.
 
Tatbikatların ardından ekiplerin öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle etkinlik son buldu. Hakkarihabertv.com
3-260.jpg2-328.jpgtatbikat-1-005.jpg
 
 
 
Bu haber toplam 1737 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim