• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Hakkari'de göçmenler günü kutlandı

Hakkari'de göçmenler günü kutlandı
Hakkari Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü “18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü” nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Hakkari İl Göç İdaresi Müdürlüğünde yapılan etkinlikte göçmenlere tatlı ikram edilerek günleri kutlandı. Mutlulukları gözlerinden okunan göçmenler ise kendilerine bu jesti yapan yetkililere teşekkür ettiler.

Hakkari Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğü yetkilileri,  1997 yılında Filipinli ve Asyalı göçmen organizasyonları arasında 18 Aralık günü Uluslararası Göçmen Dayanışma Günü olarak kutlanmaya başlandığını belirttiler.

 18 Aralık günü göçmenlerin ekonomik, siyasi, psikolojik ve hukuksal sorunlarını vurgulamak için Dünya Göçmenler Günü olarak kutlandığında belirtilen açıklamada dünyanın en önemli göç noktalarından biri üzerinde yer alan ülkemiz geçmişten bugüne göç süreçlerine tanıklık ve  ev sahipliği yapmıştır denildi.

Açıklamada,”Ülkemizin bulunduğu coğrafi konum itibariyle komşu ülkelerimizde devam eden siyasi istikrarsızlıklar, ülkemize yönelik göçü teşvik eden bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaşanan bu gelişmelerden dolayı binlerce yabancıya ev sahipliği yapmaktayız.

Hakkari insanının, ilimiz sınırlarını kullanarak ülkemize gelen misafirlerimize gösterdiği anlayış ve olumlu yaklaşımlar milli duyarlılığımızın, misafir pervezliğimizin ve insani duygularımızın bir göstergesidir.

Hakkari Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü olarak bu vesile ile barış ve huzurun hakim olduğu, savaş, terör ve zulmün son bulduğu herkesin kendi vatanında hür ve özgür yaşadığı göz yaşının dindiği ve adaletin hakim olduğu yeni bir dünya için sorumluluklarımızın olduğunu ifade ederek

, ülkemizde ve dünyanın her yerinde vatanını çeşitli sebeplerle terk ederek başka memleketlere göç etmek zorunda kalmış göçmenlerin 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’ nü içten dileklerimizle kutluyor, sağlık ve esenlik diliyoruz” denildi. Haber: FeyzuLlah Taş/İHA

multeci-gunu-2.jpggocmenler-gunu-m.jpg

Bu haber toplam 1885 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim