• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari’de günde 5 bin adet maske üretiyor

Hakkari’de günde 5 bin adet maske üretiyor
Hakkari il Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki (MEM) Eğitim Merkezinde 20 öğrenci ile günde 5 bin adet 3 katlı cerrahi maske üretilmeye başlandı.

Dünyayı kasıp kavuran Korona virüs salgını ile mücadele çalışmaları kapsamında, Hakkari il Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Eğitim Merkezinde, sağlık çalışanların, kurumların ve halkın maske ihtiyacını karşılanması için giyim üretim atölyesinde 3 katlı cerrahi maske üretimine başlandı.

  TOBB Mesleki Eğitim Merkezimizde günde ortalama 10 bin adet koruyucu maske üretimini yapma kapasiteye sahip olduğunu belirten Mili Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ilk etapta 20 öğrenci ile günlük olarak 5 bin adet maske üretimi yapılmasını planlandığını söylediler.

  İlerleyen zamanlarda bu kapasitenin artırılmasına yönelik çalışmalar da yoğun bir şekilde devam edeceğini ifade eden yetkililer, aynı zamanda cerrahi maske ile birlikte, hasta önlüğü ve kapüşonlu tek kullanımlık tulum üretimine de başlanacağını söylediler.

  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki (MEM) Eğitim Merkezinde görevli  Fatma Çalış, Türkiye genelinde maske üretimine başladığını belirterek, üretimin Hakkari’de de başlandığını söyledi.

Çalış,”iki gündür çalışmalara başladık ve günde 5 bin maske üretiyoruz. İlk etapta il sağlık müdürlüğüne 50 bin adet maske teslim etmeye çalışıyoruz. 20 kişilik öğrenci grubu ile çalışıyoruz. Kapasiteyi arttırabilirsek üretim daha fazla olacak” dedi.

  Mesleki  Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Karataş ise, ülkemizde bu salgının yayılması ile birlikte maske ihtiyacı ortaya çıktığını belirtti. Karataş,”Bizde ilimizdeki maske ihtiyacını karşılayabilmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün direktifi ile çalışmalara başladık.

Günde 5 bin ile 10 bin arası maske üretimi yapmayı planlıyoruz. Yeni bir makine alamı ile bu kapasiteyi arttırmayı düşünüyoruz. Çünkü civar illerde de talep gelmeye başladı. Biz bu talepleri karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

  Kadar Kaplan isimli öğrenci ise, maske üreterek aile bütçelerine katkıda bulunduklarını belirterek, 20 olan sayının arttırılmasını istedi. Haber: Feyzullah Taş

01-316.jpg02-259.jpg03-201.jpg04-106.jpg

Bu haber toplam 3712 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim