• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Hakkari'de halaylı eğitim öğretim yılı

Hakkari'de halaylı eğitim öğretim yılı
Hakkari’de 2014-2015 eğitim öğretim yılı öğrencilerin çektiği halaylarla başladı.

Dağgöl Mahallesi Şehit Selahattin İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen eğitim öğretim yılı programına Hakkari Valisi Yakup Canbolat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Dönem Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Fatih Başak, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve daire müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Şehit Selahattin İlköğretim Okulu Müdürü Şükrü Ecer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Dönem Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Fatih Başak günün anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla devam etti.

Ardından bir konuşma yapan Vali Yakup Canbolat ise, bugün yeni bir eğitim öğretim yılının coşkusu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi. Canbolat, “İnsanları diğer canlılardan ayıran en önemli özellik zekâsıdır. Fakat akıl kendiliğinden gelişemez.

Aklı geliştiren, bilgilerle zenginleştiren okuldur, yani eğitimdir. Sevgili öğrenciler, sizler buraya bilgilenmek, aklınızı zenginleştirmek ve uygar bir insan olmak için geliyorsunuz. Öğretmenlerimiz de sizlere bu özelliği öğretmek için buradalar.

Hepimizin görevi sizleri yararlı bir insan olarak yetiştirmektir. Eğitilmemiş toplumlar erdemli olamazlar, gelişemezler ve ayakta kalamazlar” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okuyarak kalabalıktan büyük alkış aldılar. Öğrenciler daha sonra çeşitli oyunlar sergileyerek, kovalar dolusu gül yapraklarını da protokolün üzerine serptiler. 

Burada sahne alan sanatçı Mahmut Duman ise, birbirinden güzel şarkılar seslendirdi. Bazı öğrenciler kol kola girerek müziğe eşlik edip halay çektiler. Atatürk İlköğretim Okulu halk oyunları eğitmeni Aynur Er’in başında bulunduğu halk oyunları ekibi de birbirinden güzel oyunlar sergiledi. Yapılan ikramların ardından program sone erdi. Haber: Serkan Kaya (İHA)

egitim-1.jpg

egitim-2.jpg

egitim-1.20140915151031.jpg

egitim-2.20140915151047.jpg

Bu haber toplam 5531 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim