• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Hakkari'de halaylı kayak evi açılışı

Hakkari'de halaylı kayak evi açılışı
Hakkari’de yapımı 1 milyon TL’ye mal olan Kayak Evi hizmete girdi.
Şehirden 12 kilometre mesafede bulunan 2800 rakımlı Merga Bütan Yaylası’nda 2014 yılında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) sunulan Hakkâri Turizm Restorasyonu Projesi kapsamında finanse edilen Kayak Evi Projesi tamamlandı. İl Özel İdaresi tarafından yapılan iki aylık çalışma sonucu kayak pistinin 900 metre olan uzunluğu 1100 metreye uzatılarak 50 ile 200 metre genişletildi.
 
video-galeri.20110227163236.gif
 
Kayak evinin açılışı için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından görkemli bir tören yapıldı.  Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Çukurca 2'nci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, Şemdinli 34’ncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Salınur, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Küçükaslan,
 
Vali Yardımcıları Mehmet Emin Taşçı, Hüseyin Sayın, Çukurca  İlçesi Kaymakamı Ünal Koç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, kayak evi işlerini yürüten Er-Pa Limitet Şirketi yetkilisi Eyüp Pala, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, kamu kurum ve kuruluş amirleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
 
semdinli-fotogaleri.20110403180752.jpg
 
Açılışa katılanlar kol kola girerek dakikalarca halay çekerek eğlendi. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı görevlileri, klarnet çalarak açılışa ayrı bir renk kattı. Halk oyunları eğitmenleri Aynur Er ve İsmet Uçar yönetimindeki Ticaret Anadolu Lisesi açık öğretim öğrencileri yöresel kıyafetleriyle halk oyunları gösterisi yaparak büyük alkış aldı. Özel harekat timleri ise her türlü ihtimale karşı 2800 rakımda güvenliği sağladılar.
 
Ellerinde meşalelerle zirvede kayakçıların gösterisi nefes kesti. Kayakçılar zirveden inerek ellerindeki çiçeği Hakkari Valisi Yakup Canbolat’a verdi. Hakkari Valisi Yakup Canbolat da, mangal başına geçerek hazırladığı hamburgerleri kendi elleriyle misafirlere ikram etti. Burada yüzlerce kişiye hamburger ziyafeti verildi.
 
Burada konuşan Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün bir proje dahilinde kayak evi kazandırdığını belirterek, “Projenin yüzde 70’ini DAKA, yüzde 30’unu da İl Özel İdaresi karşıladı. Ortalama maliyeti 950 bin civarında. Demirbaşları ile birlikte 1 milyon TL’yi geçti. İnşallah Hakkari’mizin spor turizmine ve spora ciddi katkıları olacaktır. İnşallah burada güzel kayakçılar yetişir ve Hakkarili vatandaşlarımız buradan hafta sonraları güzel günler geçirir” dedi. 
 
Yapılan konuşmaların ardından Vali Canbolat ve beraberindekiler tarafından kayak evi açılışı yapılarak tesisler gezildi, yaş pasta kesildi. Sporseverler ise, zirvede kayak, naylon poşet ve bazen de kızaklarla kaymanın sevincini yaşadı. Açılışa katılan öğretmen ve öğrenciler de, Hakkari’nin güzel bir yer olduğunu belirterek, zirvede kaymanın tadını çıkarttıklarını söyledi. 
 
Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ise, “Önce sadece konteyner ve barakalar vardı. Bugün daha güzel bir dağ evi yaptık. Dağ evinde sporcularımıza, halkımıza ve çocuklarımıza oyun alanları ve herkese hitap edecek güzel alanlar yaptık. Bugün bayağı bir yoğunluk vardı. Burada halaylarla kayak evimizin açılışını yaptık. İnşallah önümüzdeki sezon daha güzel projelerimiz olacaktır. Bu projeleri hayata geçireceğiz. Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com
 
 
 
 
Bu haber toplam 6222 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim