• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari’de hayat akşam başlıyor

Hakkari’de hayat akşam başlıyor
Hakkari’de Ramazan ayının başlamasıyla birlikte vatandaşlar gece geç saatlere kadar çarşı merkezinde eğlenmenin tadını çıkartıyor.

 Hakkari Belediyesi, vatandaşların daha rahat gezebilmeleri için ramazan ayı boyunca kentin en işlek caddesi olan Bulvar Caddesini iftarın ardından araç trafiğine kapattı.

 Kapatılan caddelere tezgah kuran seyyar satıcılar vatandaşlara mısır, çay, gözleme ve değişik yiyecek ve içecekleri satmanın mutluluğunu yaşarken vatandaşlar ise kentte hayatın akşam karanlığında başladığını belirttiler.

 Huzur ve güven içerisinde aileleri ile birlikte gece geç saatlere kadar dışarıda dolaşmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar kentin en gözde yerlerinden valilik parkı, kent yaşam merkezinde zaman geçirdiklerini söylediler.

 -Ramazan şenliklerini özledik

Hakkari Belediyesine kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim’in Ramazan gecelerinde hazırladığı ramazan şenliklerinin özlemini çektiklerini belirten vatandaşlar,” Başkan Epcim döneminin ramazan geceleri özlemini çekiyoruz.

Ramazan şenliklerinde her akşam değişik sanatçılar sahne alıyor ve ilahi sesleri ile Hakkari kent merkezi inliyordu.  Protokol üyeleri halkla beraber bu etkinliklerde kaynaşıyordu. Çocuklara mısır yetişkinleri ise çay ve değişik ikramlar yapılıyordu. Maalesef artık bunları görmek mümkün değil” şeklinde konuştular.

 -Hakkari’de hayat gece başlıyor

  Bir zamanlar akşam karanlık basmadan önce evlerine kapandıklarını anlatan Vatandaşlar, kentte huzur ve güvenin sağlanmasıyla birlikte hayatın gece başladığını belirttiler.

 Vatandaşlar,” Başkan Epcim döneminde yapılan park ve bahçeler Hakkari’ye hayat verdi. Kentin her tarafı cıvıl cıvıl. İl dışında gelip burada görev yapanlar fotoğraf çekip sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıyorlar.

Batıya göç eten Hakkarili hemşerilerimiz bile Hakkari’nin değişen yüzünü görünce inanmaktan güçlük çekiyorlar.

Yapılan led aydınlatmalar Hakkari’ye ayrı bir güzellik katıyor. Bu hizmeti bizlere yapanlardan Allah razı olsun. Ramazan gecelerinin hep böyle huzur ve güven içerisinde geçmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştular. Hakkarihabertv.com

d3765672-29a0-4933-b045-0b626fd9936a.jpgimg_8037.jpgimg_8036.jpgimg_8038.jpgimg_8040.jpg

 

Bu haber toplam 5211 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim