• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari'de Hayat Boyu Öğrenme sergisi

Hakkari'de Hayat Boyu Öğrenme sergisi
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, eşi Sevim Akbıyık hanımefendi ile birlikte Hakkari Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen yılsonu sergisi açılışına katıldı.

Vali Akbıyık, sergi öncesi İş Geliştirme Merkezinde (İŞGEM) bulunan bazı kurs ve atölyelerde inceleme yaptı. Yetkililerden kurlar hakkında bilgi aldı. Açılışta konuşan Vali İdris Akbıyık, eğitim faaliyetlerinin en önemli ayağının halk eğitim merkezlerinde verilen kurslar olduğunu ifade etti.

Pandemi sürecine rağmen bu kursların Hakkari’de oldukça başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Vali Akbıyık, “Çok değerli Hakkarililer bugün burada Hayat Boyu Öğrenme anlayışı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüklerimizin, yine devam eden diğer valilik projelerimiz ile kadınların el emeği göz nuru ürünlerini hep birlikte gezeceğiz yerinde göreceğiz.

Biz Hakkari’ye ilk geldiğimizde Hakkari’nin en önemli problemi eğitimdir dedik, kitaptır, okuldur dedik. O anlayış ile yola çıktık. Allaha şükür şuanda Hakkari eğitim alanında çok iyi durumdadır. Biz 2 buçuk yılda 39 projeyi hayata geçirdik. Sadece Yüksekova’da 20 civarında okul yaptık. Hakkari’de 5 yıldızlı otel ayarında öğretmen evi yaptık. Hakkari sınavlarda 82. Sıradaydı.

Allaha şükür şimdi 70’lere doğru indik. Tabi nasıl geldik buralara birinci meselemiz eğitim dedik kitap dedik. Bizimle beraber, kurum kuruluşlarımızla beraber sivil toplum örgütlerimizle beraber tüm Hakkari benimsedi ve bir seferberlik anlayışı ile birlikte yola çıktık. Yani eğitim hepimizin bildiği gibi bir ekip işi bir süreç meselesi. Kitap İnsan Kadar, İnsan Kitap Kadar Kıymetlidir derken herkes bir kitap okudu ve okuttu.

Hakkari okudu. Ben sadece selam verdiğim çocuklara sadece 15 bin kitap verdim” dedi. Kadınlara ve engellilere yönelik istihdam sağlayan iki önemli projenin de olduğunu belirten Vali Akbıyık, Hakkari kilimini yaşatmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerinin altını çizdi.


TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Vali Akbıyık açıklamasının devamında: “Yöresel el ürünleri var çok da güzel ürünler çıkartmışlar. Hakkari kilimi ile ünlü malum kilimi mutlaka geliştirmemiz, yaşatmamız ve çocuklarımıza torunlarımıza öğretmemiz gerekiyor. Bu çerçevede kilimle ilgili projelerimiz devam ediyor. Proje sayesinde 300 civarı istihdam yaratacağız. Hakkari tarihinin en yüksek yatırımlarını hizmetlerini alıyor.

İşte doğalgazdan TOKİ konutlarına kadar, yine organize sanayiden tekstil kentlere kadar,  alt yapı üst yapı çalışmaları var. Belediye olarak da daha yaşanabilir bir Hakkari için tüm çabamızla tün imkanlarımızla, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bakanlarımızın Hakkari’ye vermiş oldukları desteklerle ayrıcalıklarla Hakkari halkı ile devam ediyoruz. Ben bu duygu düşünceler ile el emeği göz nuru bu eserlerden oluşan sergi için çaba sarf eden, gayret sarf eden kadınlarımız başta olmak üzere herkesi kutluyorum” Vali'nin konuşması işaret diliyle de tercüme edildi.

Saygı duruşu İstiklal Marşı, çocukların gösterisi, Reng-i Hakkari sanat topluluğu gösterisinin ardından Vali Akbıyık daha sonra sergi açılışını gerçekleştirerek stantları gezdi.

  Vali Akbıyık'a eşi Sevim Akbıyık hanımefendi, Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete, Ak Parti İl Başkanı A. Mütalip Özbek, CHP İl Başkanı Nazım Demir, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, İYİ Parti İl Başkanı Yaşar Yorulmaz, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Halk Eğitimi Müdüresi Yurdagül Timur, kurum müdürleri ve kursiyerler eşlik etti. Haber: Feyzullah Taş

VİDEO....


 

Bu haber toplam 1445 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim