• BIST 9548.09
  • Altın 2501.797
  • Dolar 32.4872
  • Euro 34.5381
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari’de hayat gece başlıyor

Hakkari’de hayat gece başlıyor
Hakkari’de Ramazan ayının başlamasıyla birlikte vatandaşlar gece geç saatlere kadar huzur ve güven içerisinde çarşı merkezinde eğlenmenin tadını çıkartıyor.

Hakkari Belediyesi, vatandaşların daha rahat gezebilmeleri için Ramazan ayı boyunca kentin en işlek caddesi olan Bulvar Caddesi’ni iftarın ardından araç trafiğine kapattı.

Kapatılan caddeye tezgah kuran seyyar satıcılar; vatandaşlara mısır, çay, gözleme ve değişik yiyecek ve içecekleri satmanın mutluluğunu yaşıyor.

Huzur ve güven içerisinde aileleri ile birlikte gece geç saatlere kadar dışarıda dolaşmanın mutluluğunu yaşayan Hakkarili vatandaşlar, kentin en gözde yerlerinden Bulvar Caddesi, Valilik Parkı ve Kent Yaşam Merkezinde zaman geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Hakkari Belediyesine kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim’in Ramazan gecelerinde hazırladığı şenliklerin özlediklerini belirten vatandaşlar, “Başkan Epcim dönemindeki Ramazan geceleri özlemini çektiklerini ifade ettiler.



-Cıvıl cıvıl Hakkari’de hayat gece başlıyor

Bir zamanlar akşam karanlık basmadan önce evlerine kapanan vatandaşlar, kentte huzur ve güvenin sağlanmasıyla birlikte hayatın gece başladığını  söylediler.

Vatandaşlar, “Başkan Epcim döneminde yapılan park ve bahçeler Hakkari’ye renk verdi. Kentin her tarafı cıvıl cıvıl. İl dışından gelip burada görev yapanlar fotoğraf çekip sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıyorlar. Batıya göç eten Hakkarili hemşehrilerimiz bile kentin değişen yüzünü görünce inanmaktan güçlük çekiyorlar.

Yapılan led aydınlatmalar Hakkari’ye ayrı bir güzellik katıyor. Bu hizmeti bizlere yapanlardan Allah razı olsun. Ramazan gecelerinin hep böyle huzur ve güven içerisinde geçmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştular.

-Devlet büyüklerinden iş istiyoruz

Kentin değişik noktalarına kurdukları seyyar tezgahlarda  çay, mısır, gözleme ve değişik yiyecek ve içecekler  işsiz gençler Hakkari gecelerinin hep böyle olmasını istediler.

İşsizliğin her geçen gün arttığı Hakkari’de iş istediklerini belirten gençler, devlet büyüklerine seslenerek huzur ve güven içersinde olan Hakkari’de fabrika ve iş sahalarının oluşturulmasını istediler.

Hakkarili gençler,”Ramazan geceleri cıvıl cıvıl aileler sahur vaktine kadar kent merkezinde zaman geçiriyor. Vali, vali yardımcıları, komutanlar, başsavcı, emniyet müdürü ve protokol üyeleri her akşam halkla iç içe bir gece yaşıyor. Vatandaşların arasında yerini alıp birlikte çay içip sohbet ediyorlar.

Kentin tek sorunu var işsizlik. Devlet büyüklerine burada sesleniyoruz bize iş olanakları sağlayın. Batıya iş bulmak için giden gençlerimiz evlerine geri dönsün. Devlet büyüklerinden bunu istiyoruz. Sayın valimiz İdris Akbıyık’ın her zaman ifade ettiği gibi Hakkari’de artık hayat var” şeklinde konuştular. Haber: Feyzullah Taş

img_8420.jpgimg_8422.jpgimg_8424.jpgimg_8427.jpgimg_8429.jpg

 

Bu haber toplam 5962 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim