• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkari'de içler acısı aile dramı

Hakkari'de içler acısı aile dramı
Hakkari'de çekilen bu görüntülere yürek dayanmadı. 5 nüfuslu Akdoğan ailesi yokluk ve sefalet içerisinde yaşam mücadelesi veriyor. Oyuncak yüzü görmeyen çocuklar taşlarla oyun oynuyor.

Hakkâri’de yıkılmak üzere olan toprak bir evde yaşam mücadelesi veren 5 nüfuslu Akdoğan ailesi, her tarafı çatlamış ve yıkılmak üzere olan toprak evde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. 

Hakkâri’den 35 kilometre uzaklıkta bulunan Harput köyünde yaşayan 5 nüfuslu Akdoğan ailesi, her tarafı çatlamış ve yıkılmak üzere olan toprak evde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Yaklaşık 36 yıl önce Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinden göç ederek Hakkâri-Van kara yolu üzerindeki Harput köyüne yerleşti.

 BERDEL KARŞILIĞI EVLENDİ
 Dört çocuklu eşinin vefat etmesi ile birlikte ortada kalan Sıtu Akdoğan, küçük kızının babasına "yaşlısın sana bakacak kimse yok ortada kalıp perişan olacaksın beni birine berdel olarak ver sende evlen sana bakacak biri olsun" demesi üzerine Akdoğan berdel karşılığı evlendi. Daha sonra  eşi, 2 kız 1'i erkek 3 çocuk dünyaya getirdi.

İHA muhabirine içinde bulunduğu durumu anlatan 83 yaşındaki Sıtu Akdoğan, hikayesini anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Akdoğan, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Bölücek köyünde ikamet ettiğini belirterek "Babamın bir sürü küçükbaş hayvanı var ve maddi durumumuz çok iyi.

Babam vefat edince aile dağıldı. Ben 36 yıl önce Hakkâri’ye geldim  sonra evlendim. 25 yıl önce eşim vefat etti. Büyüyen çocuklarım  evlenip gitti. Küçük kızım benim ortada kaldığımı görünce üzüldü. 'Baba beni birine ver, kendine de eş al yoksa, bu halinle ortada kalıp perişan olacaksın' dedi. Kızımı başkasına verip onun kızını aldım" dedi. 

Akdoğan, şimdi iki kız bir erkek çocuğu olduğunu anlatarak şunları söyledi: "Üç çocuğum var. Hiçbir geçim kaynağım yok. 3 ayda bir yaşlılık maaşı alıyorum. Bazen hayırseverler tarafından bana zekat yardımı yapılıyor.

Olmayınca Allah rızkımızı veriyor. Toprak evimiz başımıza yıkılmak üzere her tarafı delik deşik oldu. Yağışlı havalarda ev sular altında kalıyor. Bir çocuğum okula gidiyor. Allah rızası için yetkililer ve hayırsever vatandaşlar sesimizi duysun bize yardım etsin.”

EVDE HALI YOK 

Beş kişilik Akdoğan ailesinin içinde bulunduğu durum görenleri hayrete düşürüyor. Halıların olmadığı evde aile fertleri toprak zeminde yaşamını sürdürüyor. Evin duvarlarında açılan delikler ailenin içinde bulunduğu  yoksulluğu gözler önüne seriyor.

ÇOCUKLARI OYUNCAK YÜZÜ GÖRMEDİ TAŞLA OYNUYOR

Yaşıtları değişik oyuncaklarla oynarken Akdoğan ailesinin küçük çocukları 4 yaşındaki Asmin ve 2 yaşındaki İsa, topladıkları taşları bir kutunun içine bırakarak oyun oynamaları dikkatlerden kaçmadı.

Üç çocuk annesi Emine Akdoğan ise yokluk ve sefalet içerisinde olduklarını belirterek, evlerinin her an başlarına yıkılabileceğini, bu yüzden korktuklarını, yetkililerden yardım beklediğini sözlerine ekledi. Özel haber

VİDEO......

Bu haber toplam 7155 defa okunmuştur
  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim