• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Hakkari’de ilk defa istiridye mantarı yetiştirildi

Hakkari’de ilk defa istiridye mantarı yetiştirildi
Hakkari’de ilk defa organik istiridye mantarı tesisi kurularak üretilen mantarlar piyasaya sürülmeye başlandı.

Mantar sipariş hattı: Mehmet Alkan: 0542 283 5303


Hakkari’nin Bağlar Mahallesinde ikamet 4 aylı evli Mehmet Alkan isimli müteşebbisçi, Türkiye’de nadir illerde yetiştiriciliği yapılan tamamen organik olan istiridye mantarı tesisini hizmete açtı.

12 ton kapasiteli tesisin yaz kış yöredeki vatandaşların mantar ihtiyacını karşılayacağı belirtildi.  Yaklaşık 30 bin TL’ye mal ettiği tesisi ailesi ile birlikte işleten Alkan, İnternette aldığı bilgiler ve Ziraat Yüksek Mühendisi Cüneyt Özbek'ten aldığı teknik bilgiler doğrultusunda hayalını gerçekleştirdiğini söyledi.

Alkan,”150 metre alan üzerinde tesis kurdum. Tesisi ailem ile birlikte işletiyorum.  Hedefim Hakkari’de yetiştirdiğim organik istiridye mantarını Van ve çevre illere de pazarlamaktır.


İlkbahar aylarında doğada yetişen mantarın çok yüksek fiyatta satışı yapılıyordu. Et tadına yakın olan bu mantarı çok daha ucuz bir fiyatta piyasa süreceğiz. Bu mantarın en önemli özelliği organik olup hiçbir kimyasal kalıntı içermemektedir. Bugün itibaren satış noktalarına piyasaya sunacağız.

Bana bu işi öğreten ve bu tesisi kurmaktan yardımcı olan Ziraat Yüksek Mühendisi Cüneyt Özbek'e teşekkür ediyorum” dedi.

Hakkari’deki bazı vatandaşlar ise yaz aylarında doğal ortamda yetişen mantarı piyasada gördüklerini belirterek, kış aylarında da organik mantar almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

Vatandaşlar,”Bu tesisi açanlara teşekkür ediyoruz. Hakkari için çok güzel bir hizmettir. İnternette istiridye mantarı faydalarına baktığımız zaman besin değeri yüksek kolesterolü dengeleyen, bağışıklık sistemini güçlendiren, kabızlığı önleyen, yüksek tansiyonu düşüren ve anemiyi geldiği belirtiliyor. Türkiye’ni en ücra köşesinde bulunan ilimizde böyle bir tesisin açması mutluluk vericidir” şeklinde konuştular. Haber: Feyzullah Taş/Hakkarihabertv.com

hakkari-istiridye-mantari-m.jpghakkari-istiridye-mantari-1.jpghakkari-istiridye-mantari-2.jpg

Bu haber toplam 7976 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim