• BIST 9898.66
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Hakkari'de ilköğretim haftası coşkusu

Hakkari'de ilköğretim haftası coşkusu
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı “İlköğretim Haftası” etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

 Program valilik binası önündeki Atatürk Anıtı’na sunulan çelenkle töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal  Marşının okunmasının ardından program Cumhuriyet İlk Öğretim okulu bahçesin de devam etti.  

Programa  Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutan Yardımcısı Albay Abdulaziz Tufan İltaş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve kurum amirleri katıldı.

Kutlama alanına giriş yapan Vali Canbolat öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Cumhuriyet İlk Öğretim Müdürü Hamit Çelik, 2015-2016 eğitim öğretim yılına başladıklarını ifade ederek, ilk öğretim haftası çağdaş gerçeklerin konuşulduğu, ilk okulun okuma yazmanın önemini topluma ve kişiye sağladığı yararının anlatıldığı bir hafta olduğunu söyledi.

Burada konuşan Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise, Çocukların kendilerine birer kutsal emanet olduğunu belirtti.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Kurtaran,” Ancak eğitimin toplumlarda öğretilenler ile sınırlanması yanlıştır. Çünkü okullarda matematik ve fiziği verebilirsiniz. Peki cesaret, fedakarlık, adalet ve hürmet nerede öğrenecek. Bunları aile içinde ve sosyal hayatta sergileyeceğimiz davranışlarımızla onlara kazandırmalıyız” şeklinde konuştu.

İlköğretim haftası programı okula yeni başlayan miniklere öğrenciler tarafından verilen çiçeklerle devam etti.  Öğrencilerin şiir, dans ve halk oyunları, sanatçı Mahmut Duman’ın sahne alması programa ayrı bir renk kattı.

 Programda Hakkari Valisi Yakup Canbolat tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan “Okullarda fiziksel aktivit enin arttırılması” işbirliği protokolü çerçevesinde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından birince etapta il geneli ortaokullarına 150 adet bisiklet dağıtımı ikinci etapta da spor ve fiziki etkinlikler dersinde kullanılmak üzere 60 adet bisiklet dağıtımı yapıldı.

Program sonunda Vali Canbolat ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti. İlk Öğretim Yılı etkinlikleri verilen kokteyle son buldu. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 6721 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim