• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Hakkari'de İran hükümeti protesto edildi

Hakkari'de İran hükümeti protesto edildi
İran İslam Cumhuriyeti tarafından son günlerde Kürtlerin idam edilmesi Hakkari’de düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.

Colemerg Gençlik Meclisi tarafından düzenlen yürüyüş Bulvar Caddesi üzerinde bulunan HDP binası önünde başladı. Ellerinde değişik pankartlar bulunan kalabalık belediye binası önünde yürüyüşlerine son verdi.

Yürüyüşe belediye eş başkanları, HDP il ve ilçe eş başkanları, DBP il ve ilçe eş başkanları, STK temsilcileri, Meya-Der, Barış Anneleri, İl genel meclis başkan ve üyeleri ve Cöder üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Haberin Videosunu Görmek İçin Tıklayın


Burada basın açıklamasını okuyan Colemerg Gençlik Meclisi Diyar Abi,bir süre önce “İran devleti, Kürt halkı başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde gelişen tepki ve uyarılara rağmen Kürt siyasetçi Saman Nesimi ile Hebibullah ve Kardeşi Eli Efşari’yi idam edildiğini söyledi.

 Öncelikle İran devletini evrensel insan haklarını ve uluslararası hukuku ayaklar altına alarak bu intikamcı hareketinden dolayı şiddetle kınadığını belirten Abi idam edilen Saman Nesimi’nin ailesi ile iki oğlu idam edilen Efşari ailesine ve Kürt halkına başsağlığı diliyoruz dedi.

Abi,"Kapitalist güçlerin orta doğuyu yeniden dizayn hamlesi Kürtlerin demokratik ekolojik cinsiyet paradigması alternatifi karşısında her gecen gün daha fazla kan kaybederken ve her gecen gün Kürtlerinorta doğudaki kazanımları arttıkça, yüz yıllardır Kürtleri sömürgesinde tutan İran Irak Suriye ve Türkiye gibi devletlerin Kürtlere ve özelde Kürtgençliğine karşıtahammülsüzlüğü ve saldırıları pervasızlaşıyor.

İran devletinin gerçekleştirdiği idamlar ve Kürt düşmanlığı üzerinde geliştirdiği politikalar, Kürtlerle İran halklarını yakınlaştıracak ve ortak mücadele zeminini daha da güçlendirecektir “ İran devleti çok iyi bilmeli ki, Kürt halkı tarihsel olarak idamlara karşı son derece hassastır. Dün olduğu gibi bu gün ve gelecekte de bedeli ne olursa olsun başta Kürt halkı olmak üzere insanlığa karşı işlenen bu zulüm karşısında kesinlikle geri adım atmayacak. Aksine Kürt gençliği mücadeleyi eylemlerini daha da kararlı bir şekilde yükseltecektir.

İran devletinin Kürt düşmanlığı ve idamları gerçekleştirme üzerinden geliştirdiği politikalarla tehlikeli bir süreç başlatmıştır. “İran devletinin insanlıkla bağdaşmayan bu vahşi politikalarını protesto etmek için Kürdistan'ın dört parçasında ve yurt dışındaki gençliğimiz mücadeleyi kararlı bir biçimde yükseltmeye çağırıyoruz. Bilinmeli ki İran bu tutumuyla İslam cumhuriyeti değil olsa olsa idam cumhuriyeti olacaktır. 

 Öte yandan son süreçte AKP hükümeti her zaman olduğu gibi yine önderliğin başlatmış olduğu demokratik barış sürecini, tıkama, boşa çıkarma ve hiçe sayarak bunu da Kürt hareketine mal ederek Kürtlere karşı yeni bir savaş hamlesi başlatarak iç güvenlik adı altında meclise göndermiş olduğu bu paketi derhal geri çekmelidir." şeklinde konuştu.Basın açıklaması sonrası kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 4862 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim