• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari'de İş Sağlığı ve Güvenliği Hatası etkinlikleri

Hakkari'de İş Sağlığı ve Güvenliği Hatası etkinlikleri
04-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Kapsamında, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, İş Sağlığı ve Güvenliğine Farkındalık oluşturmaya yönelik etkinlikler gerçekleştirildi.

Kurum Sivil Savunma Amiri Oktay Kızılkaya ve birim çalışanları, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür'ü makamında ziyaret edip İş Güvenliğine verdiği önemden dolayı kendilerine plaket takdim ettiler.

Ülkemizin güvenli geleceğinin teminatı olan öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli ortamlarda öğrenim görmeleri, öğrencilerimizde güvenlik bilincinin ve güvenlik kültürünün geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğe, İş Sağlığı ve Güvenliği konulu resimleriyle katkıda bulunan  öğrencilere Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Dünyada iş güvenliğine dikkat çekmek ve kaza risklerini en aza indirmek maksadıyla her yıl 04-10 Mayıs tarihleri “Dünya İş Güvenliği Haftası” olarak kutlandığını,

İş Sağlığı ve Güvenliği Etkinlikleri çerçevesinde Müdürlüğümüzce güvenliği ve sağlığı konusunda çalışanların farkındalığının artırılması gerektiğinin altını çizen Müdür Gür  “İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda sürekliliği sağlamanın en önemli yolu eğitim.

Nitekim Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk, iş sağlığı ve güvenliğini müfredatın içine, okul içi süreçlere ve bütün eğitim-öğretim boyutlarına entegre etmeyi amaçladıklarını belirtmiş: "Nihai hedefimiz iş sağlığı ve güvenliği kavram ve kurallarını okul öncesinden başlayarak her kademedeki eğitim-öğretim faaliyetlerinde yer verebilmek ve bütün çocuklarımızın "önce sağlığım ve güvenliğim" demesi amaçlarımız arasında" demiştir.

Okulların sağlık ve güvenlik şartlarını geliştirmek amacıyla iş güvenliği uzmanları ve periyodik kontrol uzmanlarının görevlendirildiğini, okullarda düzenli olarak tüm tehlikeli tesis ve tesisatların,  uzmanlarca denetlenmiştir.

Müdürlüğümüz Bünyesinde İşyeri Hekimliği, Okul Sağlığı, Özel Güvenlik Hizmetleri birimlerinin oluşturulduğunu, İlk Yardım, Arama- Kurtarma, Temel İSG ve Yangın Eğitimlerinin eş zamanlı olarak verildiğini belirtti. Meslek hayatının gelecek aktörlerini ve öğretmenlerimizi çağın gereklerine uygun olarak iş sağlığı ve güvenliği kültürüyle de donatmış olacağız.

Eğitim ortamlarımızın ve sınıflarımızın sağlıklı ve güvenli olması çalışmalarımızın başında yer almaktadır" dedi. Hakkarihabertv.com

1-211.jpg2-248.jpg3-201.jpg

 

Bu haber toplam 2142 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim