• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari'de İş Sağlığı ve Güvenliği” semineri düzenlendi

Hakkari'de İş Sağlığı ve Güvenliği” semineri düzenlendi
Hakkari Üniversitesi İş Sağlığı Ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından iş sağlığı ve güvenliği konulu bir konferans düzenlendi.

Hakkari Üniversitesi İş Sağlığı Ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından Üniversitenin çalışma ortamının sağlık ve güvenlik açısından uygun hale getirilmesi ve çalışanların bu konularda bilgilendirilmesi amacıyla 2012 yılında resmi gazetede yayınlanan “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu” kapsamında Üniversitemiz personeline “İş Sağlığı ve Güvenliği” semineri verildi.

Hakkari Çölemerik Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen  seminere Hakkari Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Pakiş, Genel Sekreter İsmail Alkan, akademik ve idari personellerimiz katıldı. 

Hakkari üniversitesi bünyesinde oluşturulan İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu, 28648 sayılı “Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin usul ve esasları hakkında yönetmelik” ile ilgili Üniversite çalışanlarına ve stajyerlerine eğitim verildi.

 İş Sağlığı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Macit Ertuş ve İşyeri Hekimi Dr. Mehmet Halhallı tarafından verilen eğitimde çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve düzeni, iş kazaları ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, meslek hastalıklarının sebepleri,

hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, ilkyardım, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma,

iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, ekranlı araçlarla çalışma, elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile korunma tekniklerinin uygulanması, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü, tahliye ve kurtarma konuları üzerinde duruldu.

Yaklaşık 400 personelin katıldığı ve 8 saat süren seminerin sonunda yapılan sınavda başarılı olan personellere sertifikaları verildi.

Hakkari Üniversitesi İş Sağlığı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Macit Ertuş, Hakkari Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksekokulunda Yardımcı Doçent Olarak Görev yapıyorum dedi.

Ertuş,”2012 yılında yürürlüğe giren 6131 sayılı yasa kapsamında ve sahip olduğum iş sağlığı ve güvenliği belgesi ile Üniversitemiz iş sağlığı ve güvenliğini İş sağlığı uzmanı olarak yürütüyorum bu kapsamda üniversitemizde bulunan 380 çalışanına yasa gereği çalışan eğitimi vermeye başladı.

Bu yasa kapsamında iş sağlığı güvenliğinin kültürü kaçınılması gereken riskler, elektrik, yangın ve iş yeri hekiminin anlatacağı ilk yardım gibi iş hijyeni, kimyasal ergonomik risk etmenleri ve bununla beraber iş sağlığı ve güvenliği iş kazalarından doğan hukuki sonuçlar ile

6331 sayılı yasa kapsamında işveren ve çalışanların yükümlülükleri başlıkları altında genel olarak eğitimleri yaptık bu eğitimler kapsamında yasanın ve yönetmeliğin gereği çalışanların ölçme değerlendirme sonlarında başarılı olan arkadaşlarımıza iş sağlığı ve Güvenliği eğitimi aldıklarına dair sertifika verilecektir.

İş sağlığı ve güvenliği yasasının uygulamaya başlamasından itibaren biraz zorluklarla karşılaşmamamıza rağmen çalışan toplum ve çalışanlarında doğal olarak ailelerine yansıtacağı bu iyi ortamlarda çalışmalardan kaynaklı yansıyacağı pozitif enerji ile hem iş yerindeki çalışanlarımız güvenli hem huzurlu hem de psikolojik açıdan iyi bir çalışan ve iyi bir toplum yolunda ilerleyeceği kanaatindeyim” dedi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 2685 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim