• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Hakkarı’de ışgın festivali düzenlendi!

Hakkarı’de ışgın festivali düzenlendi!
Hakkari’li ünlü türkücü Aydın Aydın yeğeni İdris Aydın’ın düğün töreninde düzenlediği ışgın festivali ilginç görüntülere sahne oldu.

Yaptığı ilginç albüm ve kliplerle gündeme gelen Hakkarili türkücü Aydın Aydın bu defa da kendi köyünde bir ilke daha imza attı.  

Rojbin İsaoğlu ile dünya evine giren yeğeni İdris Aydın’ın düğün töreninde Kanser hastalığı başta olmak üzere birçok derde deva olan Işgın için beste hazırlayarak ışgnın faydaları ile ilgili festival düzenledi.

Düğün törenine katılan yüzlerce kişi oldukça eğlenceli geçen festival  büyük bir zevkle izledi. Kent merkezinde 50 kilometre mesafede bulunan 250 hanelik Bağışlı köyünde ünlü türkücü Aydın Aydın dağların yüksek kesimlerinde toplanan ve bir eşeğin sırtında getirilen ışgınlardan kostüm yaptı.

Işgın yüklü eşek ve önde şifa dağıtan ışgıncı baba kılığına giren türkücü Aydın Aydın düğün törenine gelince davetliler etrafından etrafı sarılarak alkış yağmuruna tutuldu. Kanser ilacı ışgının faydaları ilgili bestelediği  Türkçe ve Kürtçe şarkıyı seslendiren türkücü arkasındaki eşekle birlikte düğün alanının içine girerek davetlilere ışgın ikram etti.

Bir taraftan şarkısını seslendiren türkücü diğer taraftan ise damat ve davetlilere ışgın dağıtmayı sürdürdü. Burada konuşan Aydın Aydın, Hakkari’nin Bağışlı köyünde bütün dünyaya şifa dağıttıklarını söyledi.

Aydın Aydın,“ Hakkari’den bütün dünyaya mucizevi ilaç, kimi yerde ışgın, uşgun, dağ muzu, revas işte bu tüm dertlere devadır.

Ekşi tatlı acılı, mis koklu yapraklı, ye ye reçetesiz ilaçtır ve kansere tek çaredir. Yeğenimin düğün töreninde kendi köyüm olan Bağılı köyünde  bir festivalle tanıttık. Artık Hkakari’de her yıl mayıs ayında ışgın festivali düzenleyeceğiz. Işgın neye yarar kansere çare bulur, şekere ili gelir, sindirim yolları için muhteşem, çıkita muzumuz, hem aganigi ve bütün dertlere devadır.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Bütün dünyaya seslenmek istiyorum. Bu güzel bitki Doğu Anadolu bölgesinin birçok ilinde yetişir. Bu mevsimde bunu ihmal etmeyelim. Işgıncı baba şifa dağıtmaya devam edecek” dedi.

-Birbirinden güzel kızlar yöresel kıyafetle ışgın defilesi düzenledi
  Yöresel kıyafet bir bir birinden şık kızlar ise sırtlarında heybe ve içinde bulunan ışgınlarla defile düzenleyerek  masada bulunan 4 jörü üyesinin önünde geçiş yaptılar.

Defilede birinci gelen bir genç kıza ise işadamı H. Hasan Aydın tarafından çeyrek altın ile ödüllendirildi.  Yöresel kıyafet defilesinin ardından en güzel kuzu yarışması düzenlendi.

Birbirinden güzel kuzular jörü üyelerinin huzuruna getirildi ve seçilen en güzel kuzunun sahibine çeyrek altın ödülü verildi.

-Işgın yeme yarışması düzenlendi
  Defile ve en güzel kuzu yarışmasının ardından bu defa jörü üyeleri huzurunda ışgın yeme yarışması düzenlendi. Işgınları hızlı bir şekilde yiyen bazı yarışmacılar zor anlar yaşayıp diskalife olurken birince gelene ise çeyrek altın ödülü verildi.

Yöresel kıyafet ve ellerinde ışgın bulunan küçük kızlar ise defile düzenleyerek herkesi kendilerine hayran bıraktılar. Türkücü Aydın Aydın’ın etrafında toplanan kız çocukları hep bir ağızdan Türkçe ve Kürtçe olarak reçetesiz kanser ilacı ışgın ye tezahüratlarında bulundular.

Hakkari’de ilk defa düzenlenen ışgın festivalinin ardından düğün töreni devam etti. Davetliler canlı müzik ve davul zurna eşliğinde halay çektiler.

Düğün törenine, il ilçe, Van, İstanbul ve değişik illerden aşiret ağaları, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı. İHA

bagisli-koyu-isgin-festivali-1.jpgbagisli-koyu-isgin-festivali-2.jpgbagisli-koyu-isgin-festivali-3.jpgbagisli-koyu-isgin-festivali-4.jpg

bagisli-koyu-isgin-festivali-5.jpgbagisli-koyu-isgin-festivali-6jpg.jpgbagisli-koyu-isgin-festivali-8jpg.jpgbagisli-koyu-isgin-festivali-45.jpg

bagisli-koyu-isgin-festivali-9.jpg
  

Bu haber toplam 10541 defa okunmuştur
  • Yorumlar 16
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim