• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Hakkari’de İstiklal Marşı'nın kabulü programı

Hakkari’de İstiklal Marşı'nın kabulü programı
Hakkari’de 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenledi.

  Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şehit Selahattin İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 99'inci  yıl dönümü nedeniyle Halk Eğitim Konferans Salonu'nda program düzenlendi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Şehit Selahattin İlköğretim Okulu Şükrü Ecer’nin günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından değişik noktalarda çekilen Hakkari İstiklal Marşı’nın 10 kıtasının seslendirilmesi, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazma serüveni adlı tiyatro oyunu sahnelendi.


HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN


 ilk ve ortaokullarda anma yıl dönümleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Dereceye giren öğrencileri yanlarına çağıran Vali Akbıyık, her birinin birer kıta İstiklal Marşı okunmasını istedi. İstiklal Marşı’nı okuyan minik öğrenciler güzel okunuşları el ve ayak hareketleri ile herkesi kendilerine hayran bıraktılar.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


  Dereceye giren öğrencilere değişik hediyeler veren Vali Akbıyık, bu güzel programdan dolayı okulun yönetimi, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Programa Hakkari Valisi/Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Hamdi Ünal Akmeşe, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Aldulkadir Ungan, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür,  Ak Parti Başkan Yardımcısı Tacettin Kahraman, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Haber: Feyzullah Taş

Bu haber toplam 3771 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim