• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari’de kabul töreni düzenlendi

Hakkari’de kabul töreni düzenlendi
Hakkari Valisi İdris Akbıyık, hain darbe girişimi sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın önderliğinde asil milletimizin devletine ve iradesine sahip çıkma kararlığı sonucu bertaraf edilmiş ve bütün dünyaya çok önemli bir mesaj verilmiştir dedi.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı terör örgütü (Fetö) tarafından yapılmak istenen hain darbe girişimi sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın önderliğinde asil milletimizin devletine ve iradesine sahip çıkma kararlığı sonucu bertaraf edilmiş ve bütün dünyaya çok önemli bir mesaj verilmiştir dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  etkinlikleri kapsamında Ordu Evinde düzenlenen Cumhuriyet Kabul törenine Vali İdris Akbıyık ve beraberindekiler mehter marşı müziği ile salona giriş yaparak şehit ve gazi yakınları ile tek tek ilgilendiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Reng-i Hakkari topluluğu sahne aldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 96. Yıldönümünü büyük bir coşku, sevinç ve mutlulukla hep beraber kutluyoruz dedi.



 Vali Akbıyık konuşmasının devamında,”Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarının şanlı ecdadımızın, kanlarıyla bu toprakları vata yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet minnet ve şükranla yad ediyorum. 


TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Cumhuriyetimizin aziz milletimiz tabiatın ve geleneklerine en uygun, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan, faziletli insanlar yetiştiren bir yönetim şekli olarak varlığını sürdürmektedir. Yeni ve sağlam esaslarıyla milletimizin istikbal yolunda hızla ilerleyişini sağlayan, birlik ve beraberliğimizin, bağımsızlığımızın, bölünmez bütünlüğümüzün teminatı Cumhuriyetimiz sonsuza kadar varlığını sürdürecektir.

Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki milletimizin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegane yönetim biçimi Cumhuriyettir. Yedi düvele karşı verdiğimiz kurtuluş savaşı sonucu kanla, irfanla, kurduğumuz Cumhuriyet sayesinde büyük bir millet ve devlet olmasının gururunu yaşıyoruz.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti, eğitim, sağlık, ekonomi, bilim ulaştırma olmak üzere her alanda önemli mesafeler kat emiştir . Artık dünyada sözü dinlenen bölgesinde güç sahihi, kurum ve kuruluşları 100. Yılında 2023’te dünyanın ilk on ekonomisi arasına girmeye hazır bir ülkedir. Elbette ki ulaştırmamız gereken büyük hedeflerimiz, yapmamız gereken büyük işlerimiz vardır. Tarihte sahip olduğumuz misyon ve üzerinde yaşadığımız coğrafyanın politik ve stratejik önemi, karşımıza sürekli iç ve dış düşmanları çıkarmıştır.

  Nitekim son olarak 15 Temmuz gecesi Fetullahçı terör örgütü (Fetö) tarafından yapılmak istenen hain darbe girişimi sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın önderliğinde asil milletimizin devletine ve iradesine sahip çıkma kararlığı sonucu bertaraf edilmiş ve bütün dünyaya çok önemli bir mesaj verilmiştir.

Yine yakın zamanda Suriye sınırındaki hadiseler, topraklarımızda birlik ve beraberlik içinde bağımsız olarak yaşamanın önemini bir kez daha göstermiştir. Ülkemizin güvenliğini sınırlarımızın kurumak ve bölgeyi terörist unsurlardan temizlemek amacıyla gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı ile dünyaya bu konudaki hassasiyetimiz en güzel şekilde ifade edilmiştir” şeklinde konuştu.

  Vali Akbıyık ve eş Sevim Akbıyık, davetlilerin masalarını dolaşarak kendileri ile tek tek ilgilendi. Hazırlanan  29 Ekim pastasını Vali Akbıyık, eşi Sevim Akbıyık  şehit ve gazi yakınları ile birlikte kesti.

Tören sounda  Vali Akbıyık ve Eşi Sevim Akbıyık,  kapı girişinde bekleyerek davetlileri tek tek uğurladılar.

 Kabul törenine, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Hamdi Ünal Akmeşe, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Abdulkadir Ungan, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcıları İdris Koç, Aziz Gölbaşı, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Özbek, Özel Harekat Müdürü Şaban Bayar,  MHP İl Başkanı Fatih Özbek,

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Münavver Ertuş, Ak Parti Başkan Yardımcısı Cemal Adıyaman, CHP İl Başkanı Nazım Demir, Sılehi aşireti kanaat önderi Fatih Keskin,Kaşuran Aşiret Lideri Endüstri Mühendisi Mikail Ediş,  Hakkari’nin illeri geleni Hasan Colak, işadamı İsmet Ölmez, Nevzat Kazak, Şehit-Gazi Sen Hakkari İl Başkanlığına Şirin Adıyaman, Hakkari Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman,

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Hakkari Şube Başkanı ve Hakkari Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Abdurrahman Er, Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Emrullah Kaya, Hakkari Güvenlik Korucuları Dernek Başkanı Sadi Özatak, Hakkari Ticaret Odası Başkanı Ahmet Yaşar, kurum amirleri, şehit ve gazi aileleri, muhtarlar, kadın dernek başkanları katıldı. Haber: Feyzullah Taş

Bu haber toplam 3125 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim