• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari'de kanser haftası etkinlikleri!

Hakkari'de kanser haftası etkinlikleri!
Hakkâri’de 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında bayanlar "Kanserde Erken Teşhisin Önemi" hakkında bilgilendirildi.

Hakkâri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve TOBB Hakkâri Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile ilki Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın eşi Dr. Funda Toprak,

TOBB Hakkâri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin, Devlet Hastanesi’nde görevli Psikolog Dr. Rabia Özer, Diyetisyen Nuran Alan, KETEM’den sorumlu Dr. Şule Özturk ve çok sayıda bayan katıldı.

  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programda bir konuşma yapan Dr. Funda Tdprak, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını söyledi.

Kanser hastalığının, dünyanın en önemli sağlık sorunu olduğunu ifade eden Toprak, "Halk sağlığı yönünden kanserin önemi hastalığın öldürücü olması ve sık görülmesidir. Bu açıdan bakıldığında kanser hastalığı dünyanın en önemli sağlık sorunudur.

Kanserle savaşarak zararlarını azaltabilmek, halka hastalığın önemini ve kanserle savaş yollarını anlatmak gerekir. Tıp biliminin gelişmesi, insanların eskiye göre daha bilinçli ve yardım istemeleri, pek çok insanı kanserden kurtarıyor.

Normal vücut hücreleri belli bir düzen içerisinde büyür, çoğalır ve ölür. Kanser genetik hasarlanma sonucu hücrelerin kontrolsüz veya anormal bir şekilde büyümesi ve çoğalmasıyla ortaya çıkıyor. Genlerdeki değişim, yaşam tarzı ve çevresel faktörler, kanserin oluşum riskini belirliyor.

Radyasyon, sigara, alkol, sağlıksız beslenme, fizikî aktivitenin azlığı ve güneş ışınları dünya genelinde ana risk faktörleri arasında sayılıyor.

Unutmayın erken teşhis hayat kurtarır. Kanserde hastalığın tedaviye vereceği cevap tümürün yaygınlığı ile doğrudan ilişkili uygun tedavilerle erken dönemdeki hastalıklar yüzde 80-90 oranında iyileşirken ileri dönem hastalıkların iyileşme oranı yüzde 40-50 olarak belirtiliyor" şeklinde konuştu.

  TOBB Hakkâri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin ise amaçlarının kanser hastalığı konusunda vatandaşları bilinçlendirmek olduğunu ifade etti.

Daha sonra Devlet Hastanesi’nde görevli Psikolog Rabia Özer, Diyetisyen Nuran Alan ve Dr. Şule Öztürk, tarafından katılımcılara "Kanserde Erken Teşhisin Önemi", "Kanser Türleri" ve "Kanserden Korunma Yolları" ile ilgili sunum eşliğinde bilgiler verildi.

  Kanser konusunda halkı bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla önceki gün Gençlik Merkezinde düzenlenen program kapsamında da ildeki bayanlarla bir araya gelinerek kanser hastalığı, korunma yolları ve erken teşhisi konularında bilgiler verildi.

Vali Toprak'ın eşi Dr. Funda Toprak, etkinlik kapsamında bir araya geldiği bayanlarla yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti. Hakkarihabertv.com

kanser-haftasi-2.jpgkanser-haftasi-m.jpg

kanser-haftasi-1.jpg
  

Bu haber toplam 3088 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim