• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari'de Kar dağları böyle aşılıyor

Hakkari'de Kar dağları böyle aşılıyor
Hakkari’deki Berçelan yaylasında, üç metre kar kalınlığı ve şiddetli fırtına nedeniyle sürdürülen zorlu çalışmanın ardından Konak köyüne ulaşıldı.

Şehirden 20 kilometre mesafedeki 3500 rakımlı Berçelan yaylasındaki Konak köyünün yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanması sonucu köydeki hayvanlar aç kaldı. Köy sakinlerinden Necmetin Atan, durumu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne bildirerek yardım talebinde bulundu. İl Özel İdaresi ekipleri, üç gün üç gece Konak köyü yolunda karla mücadele çalışması sürdürdü.


HABERİN FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İş makinesi operatörü Remzi Çiftçi ve beraberindeki karla mücadele ekibi, 3500 rakımda yer yer zor anlar yaşadı. Bir taraftan fırtına diğer taraftan kar dolu dağların arasında geçen iş makineleri, zaman zaman doğa şartlarına yenik düştü. Kara saplanan bir iş makinesi halat bağlanarak kurtarılırken, şiddetli fırtınaya rağmen köye ulaşmaya kararlı olan ekipler bazen de donma tehlikesi geçirdi.


HABERİN GÖRÜNTÜLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Zirveyi geçen ekipler, kar yığınları üzerinde ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Hava karardıktan sonra Konak köyüne ulaşmayı başaran karla mücadele ekiplerini gören köylüler, şehirdeki yakınlarını telefonla arayarak yolun açıldığı müjdesini vererek aç kalan hayvanlar için acil yem getirmesini istedi.

Şiddetli fırtınanın yolu tekrar kapatmasıyla birlikte araçlar köye gelemeyince köylüler bu defa Hakkari Belediyesinden yardım isteyerek yemlerin köye ulaştırılması için traktör talebinde bulundu. Belediyenin harekete geçmesi ile birlikte yemler traktöre yüklenerek köye doğru yola çıkarıldı. Gece karanlığında kara saplanan traktör iş makinelerinin yardımıyla kurtarılarak köye ulaştırıldı. Gece yarısı köy yolunun açılması ile birlikte köylüler rahat bir nefes aldı.

10 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN AÇLIKTAN TELEF OLDU
Yem yüklü traktörün üzerinde köye ulaşan Atan ailesi, günlerce canla başla çalışan İl Özel İdaresi ekibine teşekkür etti. Atan ailesi, zirvede inanılmaz kar ve fırtına olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Yolun açılması imkansızdı. Ama ekipler gece gündüz çalışarak yolu açtılar.

Bizde belediye başkanını arayarak traktör istedik. Yemleri bindirerek köye ulaştırdık. Belediye başkanlığına da teşekkür ediyoruz. Köye vardığımızda yaklaşık 10 küçükbaş hayvanın açlıktan telef olduğunu gördük. Zamanında yetişmeseydik diğerleri de telef olacaktı.”

Atan ailesi, kışın rahat edebilecekleri bir yol olduğunu ve bunun yaz aylarında ulaşıma açılmasını istediklerini belirtti. Atan ailesi, Hakkari Valiliği’ne seslenerek "Çektiğimiz eziyeti görüyorsunuz. Köyün alt tarafında alternatif yol var. Bu yolun köye ulaşmasına iki kilometre kalmış. Yolun tamamlanması halinde bu sıkıntılarımız sona erecektir. Tek isteğimiz yarıda kalan yolun yaz aylarında programa alınmasıdır” diye konuştular. Öçel Haber: Feyzullah Taş (İHA)

 

Bu haber toplam 5579 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim