• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari’de kardeşlik halayı...

Hakkari’de kardeşlik halayı...
​Hakkari Belediyesi tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamaları devlet halk el ele kardeşlik halayı ile kutlandı.

Bulvar Caddesi üzerinde buluna Belediye önünde düzenlenen Nevruz bayramı kutlamalarına Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk,

İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yavuz Öztürk, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş,  İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Cemal Adıyaman, Hakkarili İşadamı Yılmaz Azizoğlu kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


HABERİN TÜM FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Reng-i Hakkari sanat topluluğu birbirinden Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdi. Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim tüm protokol üyeleri, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları vatandaşlarla kol koyla girerek canlı müzik ve davul zurna eşliğinde halay çektiler.



Nevruz ateşi Vali İdris Akbıyık ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim tarafından yakılmasının ardından asker, polis ve vatandaşlar Nevruz ateşinin üzerinde atlayarak renkli görüntülere sahne oldu.

Bazı polis memurları ise halayın başını çekerek, birbirinden güzel oyunları ile kutlamalara renk katarken protokol üyelerinin ise yörenin oyunlarını rahatlıkla oynaması dikkatlerden kaçmadı.

Kutlamalar Rengi-Hakkari sanatçılarının sahne alması, Dengbejler dinletisi ve halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Burada konuşan Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Nevruz kutlamalarına ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek, devlet vatandaş el ele nice Nevruzlara dedi.

Vali Akbıyık,”Bugün 21 Mart Nevruz Bayramı Hakkari halkımıza tüm Türkiye’ye,  İslam dünyasına, orta doğuya hayırlı uğurlu olsun.

 İnşallah ülkemiz, vatandaşlarımız daha güzel günler yaşayacak” dedi. Kutlamaların sona ermesi ile birlikte vatandaşlar vali ve belediye başkan vekili ile hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta birbirleri ile yarıştılar. Belediyenin düzenlediği kutlamalar büyük ilgi gördü. Haber: Feyzullah Taş


 

Bu haber toplam 6548 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim