• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkari'de kariyer toplantısı düzenlendi

Hakkari'de kariyer toplantısı düzenlendi
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün organize ettiği Türkiye de mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin geliştirilmesi projesi tanıtım ve kariyer toplantısı yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, METEK Projesi İletişim ve Halkla İlişkiler Eş Uzmanı Abidin Yüzgeç, Kilit Uzmanı Tamer Altunay, Hakkari Üniversitesi Colemerik Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hayri Kabulantok, HATSO Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er, Genel Sekreter Fikret Keskin, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Koparan ile davetliler katıldı.
METEK Projesi İletişim ve Halkla İlişkiler Eş Uzmanı Abidin Yüzgeç ve Kilit Uzmanı Tamer Altunay tarafından Türkiye de mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin geliştirilmesi projesi hakkında detaylı bilgiler verdiler.

Burada konuşan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er, iş dünyasının mesleki eğitimden beklentileri, sorunları, önerileri ve fırsatları konuları hakkında bilgi verdi. Bir ülkenin en büyük avantajlarından biri nüfusu olduğunu belirten Er, kuşkusuz bu avantajı bir zenginlik haline dönüştürecek olan genç bir nüfusun olduğunu söyledi.

Türkiye’nin gelişmekte olan bir ülke olarak hızla artan genç nüfusa sahip olduğunu ifade eden Er, “Son rakamlara göre 75,6 milyon nüfusu bulunan Türkiye de ortalama yaş 28,5’dir. Türkiye de her yıl istihdama, 700 bin kişi giriyor. Yani, artık Türkiye gelişmiş ülkeler karşısında avantajlı konuma gelmiştir. Bu durum, daha iyi bir büyümenin sağlanması için bir şanstır. Elbette bu şansın da bazı riskleri vardır.

İşte bugün burada toplanmamızı sağlayan mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin geliştirilmesi projesi programı ile dikkat çekilen mesleki eğitim, böylesi riskleri ortadan kaldırmanın tek yoludur. Ne yazık ki, Türkiye’nin mesleki eğitim göstergeleri gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin pek çoğuna göre oldukça düşüktür.

Dolayısıyla ortaya çıkan gerçek şudur. Türkiye Dünya’nın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefini biraz da mesleki eğitime vereceği önem belirleyecektir. Mesleki eğitim iş dünyasının beklentileriyle uyum içinde olmalıdır. Piyasanın işgücü ihtiyacını mesleki eğitim kurumlarından karşılama oranı fevkalade düşüktür.

İlimizin iş gücünü karşılayacak kalifiye elemanının olmayışı iş dünyası olarak büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldığımızı belirtmek istiyorum. Ancak memnuniyetle görüyoruz ki gerek iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruşlarının gayretleriyle, gerekse son yıllarda mesleki eğitime artan bilinç ve yeni yaklaşımlarla mesleki eğitim yeni bir yola girmiştir. Böylece eğitim ile iş dünyası arasındaki ayrılık ortadan kaldırılarak bir işbirliğine dönüştürülüyor” şeklinde konuştu. Haber: Serkan Kaya
 

Bu haber toplam 3079 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim