• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Hakkari’de ‘Kariyer ve Girişimcilik Günleri’ sertifika töreni!

Hakkari’de ‘Kariyer ve Girişimcilik Günleri’ sertifika töreni!
Hakkâri İş-Kur İl Müdürlüğü, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Hakkâri Üniversitesi işbirliği ile ‘Kariyer ve Girişimcilik Günleri’ çalıştayı düzenlendi.

Hakkâri Ticaret Sanayi Odası  (HATSO) toplantı salonunda düzenlenen Kariyer ve Girişimcilik Günleri Çalıştayı programına Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun,  İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mehmet Akif Bildirici, İşkur Müdürü Ahmet Kızılkaya,

Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (YESO) İrfan Sarı, Hakkari DAKA Yatırım Ofisi Koordinatörü Hilal Turgay ve çok sayıda üniversite öğrencisi ve esnaf katıldı.

 Programda Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Hakkâri Çalışma ve İş Kurumu adına İl Müdürü Ahmet Kızılkaya ve Hakkâri Üniversitesi Öğretim Görevlisi Muhittin Özdal Kariyer ve Girişimcilik Günleri ile ilgili detaylı bilgiler verdiler.

 Ülkemizde yeni gelişmekte olan teknolojik yatırımlar konusunda iyi uygulama örneği olan başarılı girişimlerden GPAY Elektronik Tic. A.Ş. adına Hakkari’ye davet edilen Taygun Alban ve Alper Tabanca’nın teknoloji üzerine önemli bilgiler verdiler. 

Hakkari’deki bazı üniversite öğrencileri ise, Hakkari’de doğal süt, yoğurt bulunmasına rağmen bu ihtiyaçlarını il dışında karşıladıklarını belirterek, zengin su kaynaklarının bulunduğu ile içme suyunun bile dışarıda karşıladıklarını ifade ederek, Hakkari’ye gereken önemin verilmesini istediler.

 Program sonunda 2016 yılında Hakkari’de en fazla kadın istihdam eden işverenler Selahi Taş, ve Selim Kurt’a plaket takdim edildi. 

Daha sonra İŞKUR, DAKA ve HATSO tarafından verilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde sertifika almaya hak kazanan girişimci adayları Dilşad Özkan ve yaklaşık 100 girişimciye sertifikaları Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve beraberindekiler tarafından verildi. 

Program sonunda katılımcılara “Tarihin en büyük istihdam seferberliği, İşkur’la gelecek senin, çalışma hayatında milli seferberlik, çalışma hayatına dair referans bilgiler ve beyaz zambak ülkesi” adlı kitaplar dağıtılarak ikramlar yapıldı Hakkarihabertv.com

sertifika-6.jpgsertifika-8.jpgsertifika-7.jpgsertifika-9.jpg

selahi-tas.jpgdilsad-ozkan-2.jpgsertifika-2-001.jpgsertifika-1-001.jpgsertifika-3.jpgsertifika-4.jpgsertifika-5.jpg

Bu haber toplam 4621 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim