• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari'de kayak sezonu açıldı

Hakkari'de kayak sezonu açıldı
Hakkari’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Merga Büte Kayak Merkezinde yeni sezon açılışı yapıldı.
Kent merkezinden 12 kilometre uzaklıkta bulunan ve kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaştığı 2800 rakımlı Merga Büte Kayak Merkezi’nde yeni sezon startı bugün verildi. 800 metre uzunluğunda piste sahip olan kayak merkezinin açılışını Vali Yardımcısı Cumhur Duran ve Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal tarafından yapıldı.
video-galeri.20110227163236.gif
 
Güneşli ve sıcak havanının hakim olduğu açılışta zirveye çıkan kayakçılar saatlerce kaymanın keyfini çıkarırken, haftasonunu fırsat bilen çoğu vatandaşta geldikleri kayak merkezinde semaverde çay keyfi yaparak kış mevsiminin ortasında ailecek piknik yapmanın mutluluğunu yaşadılar.
 
Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği kayak merkezinde tecrübeli kayakçılar kendilerini zirveden aşağı doğru bırakırken, kayakla yeni tanışanlara ise merkezde görevli kayak öğretmenleri tarafından uygulamaları olarak neler yapmaları gerektiği bilgileri verildi.
 
Hakkari Vali Yardımcısı Cumhur Duran,kayak merkezinin Hakkari halkına hayırlı olması dileklerinde bulundu.  Açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Reşit Güldal, amaçlarının Hakkari halkına hizmet etmek olduğunu belirterek, “ Biz bu hafta kayak merkezimizi halkımızın hizmetine açtık. Hakkari merkezde kışın yapılabilecek çok fazla bir etkinliğimiz yok. Ya kahve köşelerinde oturacaksınız ya da caddelerde bir iki tur atıp tekrar eve döneceksiniz.
 
Bunların dışında sosyalite olarak kayak merkezimiz Hakkari’yi çok büyük bir şekilde rahatlatıyor. Yüzlerce insan burada spor yapmanın yanı sıra hem eğleniyor hem de piknik yapıyor. Hakkari’deki bunaltıcı havadan kurtulup burada eğleniyorlar. Bizim buradaki amacımız tamamıyla halkımıza hizmet etmektir.
 
Tüm halkımızı kayak merkezine spor, piknik, eğlenmeye ve bu güzel havayı tenefüs etmeye davet ediyoruz” dedi. Haftasonu tatilini kayak merkezinde değerlendiren vatandaşlar ise kaymaktan duydukları mutluluğu ifade ederek herkesi bu mutluğu paylaşmaya davet ettiklerini belirttiler. Hakkarihabertv.com
hakkari-de-kayak-sezonu-acildi-1.jpg

 

hakkari-de-kayak-sezonu-acildi-2.jpg
 
hakkari-de-kayak-sezonu-acildi-3.jpg
 
hakkari-de-kayak-sezonu-acildi-4.jpg
Bu haber toplam 11449 defa okunmuştur
  • Yorumlar 13
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim