• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari'de kayak yarışması yapıldı

Hakkari'de kayak yarışması yapıldı
Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Kayak Federasyonu Hakkari İl Temsilciliği tarafından Alp Disiplini Kayak Yarışması düzenlendi.

Şehirden 12 kilometre mesafede bulunan 2 bin 200 rakımlı Merga Büte Kayak Merkezi’nde düzenlenen ve 7 kategoride 40 kayakçının katıldığı kayak yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 2 metre karın bulunduğu yüksek rakımda yapılan yarışlarda bazı kayakçılar düşe kalka kaydı.

Yarışma sonunda 7 ayrı kategoride dereceye giren sporculara Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından madalyaları verildi. Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Uzmanı Hekim Demirci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün 2013 yılı faaliyet programında yer alan Alt Disiplini Kayak Yarışması’nı düzenlediklerini belirtti.

Demirci, “Yarışmaya 7 kategoride 40 sporcu katılıyor. Burada dereceye giren sporcular Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenecek olan birinci ve ikinci etabın akabinde Türkiye Şampiyonası’nda mücadele edeceklerdir. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Burada minik kızlar, minik erkekler, çocuk 1 kızlar, çocuk 1 erkekler, çocuk 2 kızlar, çocuk 2 erkekler ve genç erkekler kategorilerinde yarıştılar” şeklinde konuştu.

Türkiye Kayak Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Halil Kurşun ise, Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Kayak Federasyonu Hakkari İl Temsilciliği faaliyet programında yer alan il birinciliği için yarışma düzenlediklerini belirtti. Kurşun, “Sporcular burada büyük bir heyecan içersinde yarışacaklar. Burada dereceye giren sporcular Hakkari’yi temsilen il dışına çıkacaklardır. Hakkari’de iyi ve milli sporcular çıkmaktadır. Kar fazla olduğu için en iyi kayakçılar burada yetişiyor” dedi. Yarışmaya katılan sporcular ise, dereceye girmek için ellerinde geleni yapacaklarını belirterek, çok heyecanlı olduklarını söylediler. Haber: Feyzullah Aksu (İHA)

kayak-yarismasi-1.jpg

kayak-yarismasi-2.jpg

kayak-yarismasi-3.jpg

 

Bu haber toplam 5909 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim