• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

HAKKARİ’DE KİMİ SEÇERSİNİZ?

Hakan Taş

2023 yılında yerel ve genel seçimler var. Ülkemizde belki de en “kader anı” dediğimiz çok önemli bir referandum olacak. Siyasi dalgalanma, yaşam zorluğu, hayat pahalılığı, maddi ve manevi sorunlar halkın sandık adresini ve tercihini değiştirecek gibi gözüküyor. Genel durum ve dengelerin değişime uğraması kaçınılmaz görünüyor.

Hakkari’de yaşayan ve burada gazetecilik yapan biri olarak Hakkari’yi yorumlamak istiyorum. Bu seçimlerde Hakkari’de hangi parti diye bir şey olmayacak. Hangi aday üzerinde karar verilecektir. Bölgede duruşu, yaptıkları, bilgisi, deneyimi, tecrübesi ve güvenilirliğiyle bilinen ve tanınan aday desteklenecek gibi. Bu kişinin partisi hiç olmasa da bağımsız aday olarak yine kabul ve destek görür. O yüzden hangi parti kazanır, hangi parti güçlü çekişmesi olmayacaktır. Seçmen, hangi aday üzerinde yoğunlaşarak tercihini yapacaktır.

Peki kim bu kişiler? Aslında halkın aklında ve gönlünde olan birkaç kişi var. Bu isimleri yayınlamak isterdim lakin birbirimize saldırmakta, küfür ve hakaret etmekte önden gidiyoruz. Anlayış ve hoşgörü görmediğimiz için zaten her istediğimizi de özgürce yazamıyoruz.

Sürekli sahada ve halk ile iç içe olan bir gazeteci olarak seçim öncesi bir sinyal vererek ilimizde seçmenin partiden çok aday ve kişi üzerinde yoğunlaşacağını rahatlıkla söyleyebilirim.

Halkın bir diğer en büyük derdi BELEDİYEDİR. Belediye bir hizmet kurumudur. Yöre halkının yaşamına dokunan çok ciddi ve gerekli bir kurumdur. Bu kuruma Kayyum atamaları halkı rahatsız ediyor. Valilik zaten başlı başına ağır zor bir iştir. Bu yoğunluğa belediye de eklendiğinde vali ve kaymakamlara nefes alamayacakları niteliğinde bir sorumluluk yükleniyor. Yani vali ve kaymakamlara kayyum görevi onlara da biraz haksızlık oluyor. Kayyum atanan vali ve kaymakamların izin kullanma, tatil yapma şansları da olmuyor.  Hakkari’ye önerim şudur, particiliği bir kenara bırakarak ortak bir aday üzerinde yoğunlaşarak tek adayla belediye başkanı seçelim.

Erken seçim gözükmüyor. Normal seçimler 2023 te. Partiler şimdiden sahaya inerek tüm ülkeyi karış karış dolaşmaya başladılar. Hem Hakkari için hem de tüm Türkiye için çok farklı ve ses getiren bir seçim olacak. Hakkari’de çok partili, bol aday adaylı, çekişmeli ve aşiretleri baz tutan bir seçim heyecanı yaşanacak. Parti genel merkezleri nasılsa halkın çok benimsediği adaylara yer vermiyorlar. Kimin aday olacağına halk değil Ankara karar veriyor. O yüzden ilimizde halkın gönlüne girmeyi başaran şanslıdır. Partiye değil kişiye destek sunulacak…

Bu yazı toplam 2903 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim