• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari'de ''Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz'' etkinliği

Hakkari'de ''Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz'' etkinliği
İçişleri Bakanlığının başlattığı 'Trafikte Yaya Önceliği' kampanyası kapsamında Hakkari'de Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz' etkinliği düzenledi.

Etkinliğe  Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tevfik Kumbasar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kahraman, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Derman Çetin, trafik polisleri, jandarma trafik görevlileri, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Vali Akbıyık ve beraberindekiler Bulak Mahallesi Bulvar Caddesi Cumhuriyet İlk ve Orta Okul öğrencileri ile okul önündeki yola kırmızı çizgiler çektiler. Vali Akbıyık, Tüm Türkiye olduğu gibi Hakkari'de de kırmızı çizgileri çektiklerini ifade etti.

Akbıyık," Başta İçişleri Bakanı olmak üzere, tüm valiler, vali yardımcıları, kaymakamlar, jandarma ve emniyet personeli ülkenin her yerinde ve Hakkari'de bazı noktalarında belli yerlere kırmızı çizgileri çizdi. '2020-2030 trafik planı eylem planı çerçevesinde Türkiye'de özellikle yayalara çarpma, kaza oranının düşürülmesi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bakanlığımız tarafından birçok proje devam  ettirildi.

Türkiye ve Avrupa Birliği de 2050 yılına kadar özelikle trafik kazalarını bitirmek istiyoruz. Ülkemizde de ciddi bir azalama var trafik kazalarında .Hakkari'miz bu anlamda çok iyi durumda. Gerek yaya çarpması ya da diğer kazalar minimum düzeyde.

Belki de Türkiye'de en ön sıralardayız. Amacımız hiç kaza olmasın, insanlarımız ve sürücülerimiz trafik kurallarına uysunlar. Kırmızı çizgiler de geçiş üstünlüğü yayaların ve inşallah ona dikkat edecekler. Bu sadece bizim değil tüm toplumun ,tüm Türkiye'nin kırmızı çizgisidir.

Özellikle yaya geçitlerinde üstünlük yayanındır. Özellikle Hakkari'de vatandaşlarımızla ve okullarımızda, kurum ve kuruluşlarımız bu etkinliğe katılıyorlar. Trafik kurallarına uyma konusunda da ciddi bir gayret var inşallah daha iyi olacak. İnşallah kırmızı çizgimiz hep olacak ve hep geçerli olacak" dedi.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri de öğrencilere kek ve meyve suyu ikramında bulundu. Haber: Feyzullah Taş

01-470.jpg02-391.jpg03-317.jpg04-168.jpg05-087.jpg

dsc_4311.jpg


 

Bu haber toplam 3131 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim