• BIST 9524.59
  • Altın 2487.739
  • Dolar 32.5521
  • Euro 34.6789
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari’de köy ve mahalle muhtarları derneği açıldı

Hakkari’de köy ve mahalle muhtarları derneği açıldı
Hakkari Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Cevdet Miroğlu, 54 muhtarın üye olduğu derneklerinin hizmete girdiğini açıkladı.

 Dernek ofisinde köy ve mahalle muhtarı arkadaşları ile bir araya gelen Dernek Başkanı Cevdet Miroğlu,  Cumhuriyet değerlerimizin eh alt bölümündeki temsilcileri olarak köy öve mahalle sokağındaki insanların huzur ve güven içinde olması için çaba sarf edildiğini söyledi.

Başkan Miroğlu,” Köy ve mahalle muhtarlar derneği bünyesinde önceliklerine göre doğrudan çözüme ulaştırmak adına elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışmaktayız.

Hakkari muhtarlarının kendi adını değil,  temsil ettikleri köy ve mahalle sakinleri adına yetkili makamlara taşıdıkları sorunların çözümüne olan katkılarınızdan dolayı herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Biz Hakkari muhtarları olarak ilimizde tek ses olmak için ilimizin sorun ve sıkıntılarını daha iyi dile getirmek için ve bu sorunları karşısında kurumlarımızla daha etkili daha verimli çözümler bulmak için ilimiz Türkiye muhtarlar camiası içinde temsil etmek, Türkiye muhtarlar konfederasyonu ile birlikte muhtar camiasını ilgilendiren konularda hükümetimizle yapılacak olan çalışmalara katılmak öneri sunmak amacıyla tarafımızca Hakkari köy ve mahalle muhtarlar derneği kuruluyoruz.

Unutulmamalıdır ki muhtar siyasetçi değil mahallesinde veya köyünde yaşayan vatandaşların hizmetkarıdır. Aynı zamanda mahallesinde yada köyünde bulunan yetim, öksüz, gariban ve yoksulun her türlü sıkıntılarını bilen mahalle muhtarıdır.

Muhtarın bir kimliği halkı diğer bir kimliği de devleti temsil etmektedir. Yani halkın yanında devleti, kurumları karşısında ise halkı temsil etmektedir.

Bizler icra makamı değiliz rica makamıyız. Halkın sorun ve sıkıntıları ve kuruluşlara aktarmak bu talipleri takip eden bir camiayız.  

Geçmiş Osmanlı İmparatorluğuna dayanan bu köklü camia halk devlet arasında kurulan bir köprü görevi yapmaktadır.  Biz bu tarihi köprüyü en iyi şekilde ve en iyi hale gelmesi için elimizde geleni yapacağız” dedi. Haber: Feyzullah Taş

01-292.jpg02-240.jpg

Bu haber toplam 2694 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim