• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari’de kurban bayramı telaşı

Hakkari’de kurban bayramı telaşı
Hakkari’de Kurban Bayramı nedeniyle hayvan pazarı başta olmak üzere cadde ve sokaklarda büyük bir hareketlilik yaşanıyor.

Hakkari Belediyesi’nin Kurban bayramı dolayısı bu yıl Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurdurduğu halk pazarı, bayrama iki gün kala açıldı.

Dar gelirli vatandaşların daha ucuz fiyata her türlü giyim eşyası ile bayramlık bulabildiği pazar oldukça hareketlilik yaşanıyor.

 Sabahın erken saatlerinde tezgahlarını açan pazarcılar, sıcaklık nedeniyle piyasanın durgun olduğunu, ancak günün ilerleyen saatlerinde pazarın hareketlenmesini umduklarını söylediler.

Dar gelirli vatandaşların uğrak yeri haline gelen bayram pazarında, tezgah açan Musa Bor, “Bugün Hakkari’nin Kurban bayramı pazarında ayakkabı satıyorum.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Şuanda pazarda bir durgunluk var. Umarım öğleden sonra olur. Çünkü bir günümüz kaldı. Arefe günü gördüğünüz gibi pazarda pek bir canlılık yok. Sizin vesilenizle Hakkari halkının ve bütün İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyoruz. İnşallah pazarımız açılır” dedi.

bayram-2-002.jpg

Öte yandan kurbanlık satışının yapıldığı hayvan pazarı ise Karşıyaka Mahallesi’ndeki Gopsi mevkiinde kuruldu. Çok sayıda kurbanlık hayvanın getirildiği pazarda bayrama bir gün kala satışlar beklentinin altında kaldı.

Koyun fiyatlarının bin 200 ile bin 700 TL arasında değiştiği Hakkari kurban pazarına gelen alıcılar ile besiciler arasında sıkı paralıklar yaşanırken alıcılar fiyatları çok pahalı bulduklarını ifade ettiler.

Birkaç gündür geceli gündüzlü Kurban pazarında çalıştıklarını anlatan İbrahim Akdoğan isimli genç ise, “İki üç gündür buradayız gördüğünüz gibi. Gecemizi gündüzümüzü bir ediyoruz. Bu sıcakta ama bu hiç satış yok. Et fiyatları kurbana da yansıyor.

Her sene olduğu gibi bu yıl da satamıyoruz. Ne koyun ne keçi hiçbir şey satamıyoruz. Sadece bizim değil komşularımızın da durumu aynı. Herkesin koyunları elinde kaldı” şeklinde konuştu. İHA
 

Bu haber toplam 1563 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim