• BIST 9782.46
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari'de Leyla Güven açıklaması

Hakkari'de Leyla Güven açıklaması
DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı açlık grevinin 120. gününde Hakkari’de basın açıklaması yapıldı.

Leyla Güvenin eyleminin 120'nci gününde Hakkari’de HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başar, PM Üyesi Zahide Besi, HDP ve DBP yöneticiler belediye eş başkan adayları seher Kadiroğlu Ataş, Cihan Karaman ve çok sayıda yurttaşın katılımıyla HDP Hakkari il binasında bir basın açıklaması yapıldı. 

HDP Batman milletvekili Ayşe Acar Başaranın yaptığı açıklamada şunlara değindi. “Hakkari halkının 24 haziranda oyunu verdiği iradesi Leyla Güven yoldaşımız barış ,eşitlik,demokrasi için Öcalan üzerindeki mutlak tecritin kalkması için bedenini açlığa yatırmış.

Hakkariden hakkarinin iradesi Leyla yoldaşımızın 120.  günü sebebiyle bu açıklamayı yapıyoruz. Arkadaşlarımız Leyla Güven 120, Nasır Yağız ve zindanlar 82 gününde ve yine Strasburg, Galler, Kanada, Mahmur ve 1 Martta binlerce siyasi tutsağın ortak talebi haline geldi.

Bu talep sadece grevdeki arkadaşlarımızın değil bütün Kürt halkının talebidir. 8 Marta giderken bu tecritin kadınlar üzerinde nasıl yoğun olduğunun farkındayız. Bu tecritin Türkiye halklarına, gençlerine, inançlarına, çocuklarına uygulandığını biliyoruz.

Tecrit demek savaşın anlamı demektir tecritin karşısında durmakta barış istemektir, özgürlüğü savunmaktır. Bu haklı ve meşru taleplerin karşısında üç maymunu oynayan iktidar kendi iç hukukunu, anayasasını, uluslar arası sözleşmeleri yok saymaktadır.

hdp-011.jpg

Ve zindan direnişlerine yoğun baskı oluşturup  disiplin cezaları ,radyo, tv, gazete cezaları ile direniş haberlerini yasaklamaktalar. Tokattaki direnişçilere B vitamini ve karbonat verilmemekte. İktidar özellikle yerel seçimlere giderken savaş ,çatışma ,kutuplaştırma politikasını yükseltmektedir.Kısa vadede başarı kazanacaklarını düşünen iktidar ülkenin geleceğini tehdit etmektedir.

Leylayı kaybetmek demokrasiyi ,eşitliği kaybetmektir. Türkiye halklarının kaybetmesi demektir. Vekilimiz kritik eşiği çoktan geçmiştir. Hakkari den vekilimizin 120. gününde tekrar iktidara sesleniyoruz. leyla milyonların iradesidir ve milyonların talebi için demokrasi ,eşitlik ve özgürlük için bedenini açlığa yatırmıştır” dedi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 2963 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim