• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari’de masal ve doğum günü etkinliği düzenlendi

Hakkari’de masal ve doğum günü etkinliği düzenlendi
Üniversite hocası ve Hakkari Girişimci Kadınlar ve Sosyal Yardımlaşma derneği başkanından örnek davranış

Hakkari’de ilk defa masal ve doğum günü etkinliği düzenlendi.  Hakkari Gazi Mahallesinde bir evin bahçesinde düzenlenen etkinliği Hakkari Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ayşegül Ayyıldız, Hakkari Girişimci Kadınlar ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Şeyma Dolunay ve aileler çocukları ile birlikte katıldı.

Üniversite hocamız ve Dernek başkanımız ve katılımcı kadınlar  beraberinde getirdikleri ev yapımı pasta ve değişik yemekleri etkinliğe katılanlara ikram ettiler. Pamuk prenses ve Batman kostümü ile çocuklar sevindirilerek, pamuk prenses sepetteki çikolataları çocuklara dağıttı. Doğum günü etkinliği düzenlenerek çocuklara yapılan pasta ikramı yapılarak çeşitli hediyeler verildi.

Dr. Öğretim Üyesi Ayşegül Ayyıldız tarafından çocuklara masal rapunzel  masalını geleneksel ve modern şekilde anlatarak çocukları sevindirdi. Dr. Öğretim Üyesi Ayşegül Ayyıldız, Hakkari Girişimci Kadınlar ve Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak bugün masal ve doğum günü etkinliği gerçekleştirdik dedi.

 Ayyıldız,” Amacımız masalların geleneksel ve modern hallerini Hakkarili çocuklarla birlikte analiz etmekti. Hocamızın çocuğunun doğum gününü sıra dışı bir şekilde kutladık. Bu sefer hediyeleri doğum günü çocuğu diğer çocuklara verildi.

Bu etkinliklerin devamı gelecektir. Hakkari’ nin masallarını derlemek ve dünyaya tanıtmak istiyoruz. Hakkarili çocukların masallarla büyümelerini istiyoruz ve dünya masallarını hem merkezdeki hem köydeki çocuklarla analiz etmek istiyoruz.

Hiçbir destek almadan gönüllü olarak bu etkinliği düzenledik. Ayrıca HAGİKADER derneği olarak arkadaşım ile birlikte oyun evi ve kütüphanesi olmayan okullara da kütüphane ve oyun odası kuracağız” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş

1-637.jpg2-691.jpg3-533.jpg4-298.jpg5-193.jpg


 

Bu haber toplam 1289 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim