• BIST 9645.02
  • Altın 2415.439
  • Dolar 32.5459
  • Euro 34.6957
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Hakkari’de (METYAP) toplantısı yapıldı

Hakkari’de (METYAP) toplantısı yapıldı
Hakkari’de Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) Toplantısı Yapıldı.

 Mesleki eğitimdeki yeni gelişmeler ve bu gelişmelerin işletmeler açısından faydalarının 81 il Oda ve Birlik temsilcilerine yüz yüze aktarılmasına yönelik “Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP)” Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanarak uygulamaya konulmuştur.

 Sektör ile eğitim camiası arasındaki işbirliğini güçlendirecek olan projenin yaygınlaştırma semineri, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Binası Toplantı Salonu'nda yapıldı.

 Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İş Yeri Tabanlı Mesleki Teknik Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül,  başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, HATSO Başkanı Servet Taş,Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Abdi Arslan,Yüksekova YÜTSO Başkanı Abdurrahman Pınar, Millî Eğitim Şube Müdürleri, Mesleki-Teknik Liselerinin Müdürleri ve Sektör temsilcileri katıldı.

HATSO Başkanı Servet Taş’nın konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, dünyada hızla gelişen teknoloji ve artan rekabet ortamına ülkemizin adapte olması, gelişmiş ülkeler kategorisine yükselmesi, daha müreffeh bir ülke olması için temel şartlardan birinin “Nitelikli Mesleki ve Teknik Eğitim” olduğu söyledi.

Gür,”Mesleki ve teknik eğitim kurumu olan Mesleki Eğitim Merkezlerinin, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman temininde çok önemli bir rolü oldur” dedi.

 Daire Başkanı Süleyman Akgül ise konuşmasında, mesleki eğitim merkezleri ile işletmeler arasında var olan güçlü bağın daha da geliştirilmesi, işletmelerin gün geçtikçe artan kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması, işletmelerin mesleki eğitimle ilgili devlet teşviklerinden daha fazla yararlanmaları için yapılan yeniliklere kısaca değindi.

MEB Uzman Öğretmen Osman Dolgunyürek tarafından da Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 2023 Eğitim Vizyon Belgesi hedefleri doğrultusunda, mesleki eğitim merkezlerinde öğrenim gören öğrencilerin özlük haklarındaki gelişmeler ve bu öğrencilerin mesleki eğitim aldığı işletmelere yönelik devlet desteği ve teşvikler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Mesleki Eğitim Merkezinde okuyan öğrencilerin haftanın 5 gün işletmelerde, 1 gün okulda eğitim aldığı, Meslek Lisesi mezunu olmak isteyenlerin fark derslerini alarak Meslek Lisesi Diploması alabildiği, öğrenciye asgari ücretin net tutarının % 30'undan az olmayacak şekilde ücret ödendiği (2021 yılı için 767,28 TL), bu ücretin 2/3’ünün işletmelere devlet katkısı olarak geri ödendiği ifade edildi.

Sektör temsilcilerinin nitelikli eleman ihtiyaçlarının karşılanması, mesleki teknik eğitimin geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması konusunda soru- cevap şeklinde, görüş ve önerilerle toplantı sonlandırıldı. Hakkarihabertv.com

toplanti-005.jpgbilal.jpg

Bu haber toplam 1093 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim