• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C

Hakkari'de Muhasebe Haftası kutlandı

Hakkari'de Muhasebe Haftası kutlandı
Van, Ağrı, Hakkari Bölge Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Hakkari Temsilcisi Tahirhan Taş, Hakkari’yi işsizlikten kurtarmaları gerektiğini söyledi.

Hakkari Şenler Hotel düzenlenen yemekli programa Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Cengiz, SGK Müdürü Nail Van, Hakkari İŞKUR Müdürü Ahmet Kızılkaya, Van, Ağrı, Hakkari Bölge Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İbrahim Şahin, Hakkari Temsilcisi Tahirhan Taş ve çok sayıda muhasebeci ile mali müşavir katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Van, Ağrı, Hakkari Bölge Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Hakkari Temsilcisi Tahirhan Taş, Hakkari’yi işsizlikten kurtarmaları gerektiğini söyledi.

Hakkari’nin sosya ekonomik açıdan büyük sorunlar ile karşı karşıya olduğunu anlatan Taş, kentin döngüsünün tamamen kamu harcamalarına bağlı olduğunu kaydetti ‘Hakkari’de ne özel sektör yatırımı nede sanayi alanında hizmet yapılmıyor’ diye ekledi.

Türkiye’nin en genç nüfusunun Hakkari’de olduğunu kaydeden Taş, kentte ciddi bir işsizlik sorunu yaşandığına işaret etti ve şunları söyledi: “Aslında çok kıymetli kaynaklarımız var. Bu kaynaklarımızı doğru anlamda kullanırsak da kamu yatırımlarına fazla ihtiyacımız olmayabilir.  


HABERİN MUHTEŞEM VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Kurulduğu 2008 yılından beri alt yapısını dahi tamamlayamayan Hakkari üniversitesi kente hiçbir katkı sunamamıştır. Bunlar Hakkari ilimiz için bir kadersizliktir diyebiliriz. Öte yandan madenlerimiz var. Bunlarda sadece ham madde ihracatı yapıyor.

Yine de kentin ekonomisine bir nebzede olsa katkı sunabiliyor. Ama bu madenlerimizi yerelde bir üretim bazına çevirebilirsek istihdam konusunda muazzam bir katkı sunacaktır”

Hakkari’nin bir hayvancılık merkezi olduğuna dikkat çeken Taş, bu sektörün özel teşvikler ile desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Taş, yetkililere Üzümlü ve Esendere Sınır kaplarının daha işlevsel hale getirilmesi çağrısı da yaptı.

Van, Ağrı, Hakkari Bölge Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İbrahim Şahin, ise serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla 1-7 Mart’ın Muhasebe Haftası olarak kutlandığını söyledi.

Şahin, işletmelerin muhasebe ve denetim işlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerini arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin, sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirtti.

Yetkileri sınırlı, sorumlulukları geniş olan mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin, yetki ve sorumluluğunun dengeli bir yapıya kavuşturulması çağrısı yapan Şahin, taleplerinin, mesleki çıkar elde etmek olmadığını kaydetti ve şunları söyledi: “TÜRMOB ülkemizde muhasebe mesleğinin yapılabilir olması ve bunda tüm toplum kesimlerini katma değer elde etmesini talep etmektedir.

Bilinmelidir ki, tüm kurum ve kuruluşlarımızla karşılıklı anlayış ve iş birliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalarda elde edeceğimiz her başarı ülke ekonomimizin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayacaktır.

Şahin, hafta dolayısıyla Hakkari Defterdarlığı, Mal Müdürlüğü, SGK il Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü’ne teşekkür belgesi verdi.

Verilen yemeğin ardından programa katılan muhasebeci ve mali müşavirler Kürtçe ve Türkçe müzikler eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğlendiler. İHA

3-182.jpg4-131.jpg5-101.jpg

Bu haber toplam 2532 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim