• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari’de nefes alınacak yer; valilik parkı!

H. Aziz Hatipoğlu

2000 yılına kadar park adı bile duyulmayan Hakkâri’de ilk kez 1998 yılında dönemin Hakkâri Valisi Nihat Canpolat tarafından temelleri atılan ve çalışmalarına başlanan Valilik parkı bugün küçük bir koru niteliğinde Hakkâri halkına hizmet veriyor.

Yaşları kırklara merdiven dayayan Hakkâri halkının çoğu buranın sarp, çorak ve işe yaramaz bir durumda olduğunu çok iyi bilirler. Daha sonraları beş-on Hakkârili vatandaş burada yer satın alarak taş duvarlı ve mertekli evler yaptılar.

1995 yılında Bulvar Caddesi açılırken bu evler kamulaştırıldı ve buraya yol güzergâhında yine dönemin Belediye Başkanı Abdurrahman Keskin tarafından dükkân yerleri satışa çıkarılarak iki kata imarlı yapılara izin verildi. Alt katları dükkân ve üst katları da ofis ve yine küçük iş yerleri olarak tasarlandı ve hizmete girdi.

Yirmiye yakın alt kat dükkânları ve üstte de kırka yakın işyerleri faaliyete girerek Hakkâri’ye renk kattı.

Kamulaştırılıp arkada kalan verimsiz, boş, çorak ve sarp yer değerlendirilmeyi bekliyordu. Vali Sayın Canpolat ve yardımcıları bir proje hazırlayarak burayı ağaçlandırma ve Park haline dönüştürme kararı aldılar.

Dışarıdan çam ve çeşitli ağaç fidanları getirildi. Yerler kazıldı ve topraklar çekildi. Düzenlemesi ve peyzajı epey zaman aldı. Nihayet 2000 yılında bu kez Vali Orhan Işın tarafından açılışı yapılarak Hakkâri halkı ve Hakkâri’de yaşayanların hizmetine sunuldu. 

Yalçın ve Hakan Taş kardeşler tarafından işletmesi ihaleyle alınan bu park günümüzde Hakkâri’de nefes alınacak tek yer olarak gözüküyor.

Yeşilin onlarca rengi, yüzlerce çeşit ağaç ve bir o kadar çiçek ve mis gibi havasının yanı sıra muhteşem manzarası burayı çekici kılmakta ve halkımızı beklemektedir.  

Hakan Taş anlatıyor.

“Burasını işletmeye açarken ağaç sayımız yüzleri buluyordu. Biz bunu bugün binlere çıkarmış durumdayız. Birkaç çeşit çam, akasyalar, Çin elması ve kırmızı erik ile dutlar haricinde ağaç çeşidimiz yoktu. Bugün bunlara meyve ağacı olarak şeftali, kayısı, erik, ceviz, elma ve armut ağaçlarını ekledik.

Özel olarak dışarıdan fidanlar getirtip diktik ve yeşertip büyümesini sağladık. Her yıl beş on araba çöp çıkartarak burayı temiz ve yaşanabilir kılmaya çalışıyoruz. İki bahçıvanımız gece gündüz buraların bakımını yapmaktalar. Toprağı eşelemekte, ağaçların altlarını kazmakta, ot ve çimlerini sulamakta, biçmekte ve ilaçlamalarını yapmaktadırlar.

Tek gayemiz var.

“Hakkâri halkına en iyi hizmeti en iyi yerde sunmak.”

Bunun için çok çalıştık ve çalışıyoruz. İnanın burayı bir evladımız ve çocuğumuz gibi görüyor ve bir o kadar üzerinde titriyoruz.

Hizmetimiz soğuk ve sıcak içeceklerdir. Müşterilerimize hizmeti en çabuk ve en iyi kalitede sunmak için onlarca çalışan aldık. Bunlar genç garsonlar olup okul okuyan çocuklarımızdır. Hem harçlıklarını çıkarmakta ve hem de buraya gelen müşterilere hizmetin en iyisini sunmaya gayret göstermektedirler.        Hakkariye yeni bir renk kattı. H

Oksijeni bol, karşıda Sümbül dağının nefis manzarası ve şehrin toz ve gürültüsünden uzak olan bu parkımız güvenli olmanın yanı sıra gece geç saatlere kadar da hizmetini aksatmadan sürdürmektedir.

Her daim cıvıl cıvıl olan ve içerisinde çocuk oyun yerleri de bulunan bu parkımıza sahip çıkalım.

Temizliğine özen gösterelim. Ağaçlar ve çiçeklerimizi koruyalım. Burası biz yani özel sektör tarafından işletilmekte. Her ne kadar adı Valilik Parkı ise de buradan kazandığımızın vergisini vermekte ve Valilik tarafından herhangi bir yardım ve destek almamaktayız.

Halkımıza çağrımız çoluk çocuğuyla ve gönül rahatlığı içerisinde ve dışarıdan getirecek misafirlerini buradan rahatlıkla ağırlayabileceklerdir.

Sizlere hizmet önceliğimiz. Sizlerin burada hoş vakit geçirmeleri ve eğlenmeleri hedefimizdir.

Bu vesile ile Hakkâri halkımızın geçmiş Ramazan Bayramlarını kutluyor, her günlerinin bayram şenliğinde olması dileğiyle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”  

Hakan Taş esnaf kardeşimizi bu güzel hizmet ve samimi itiraflarından dolayı kutluyor, bol ve bereketli kazançlar diliyoruz.   

valilik-parki-m.jpg

Bu yazı toplam 3043 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim