• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari’de Newroz coşkusu!

Hakkari’de Newroz coşkusu!
Hakkari’de Newroz etkinliği büyük bir coşku ile kutlandı. Etkinlik sonrası kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

HDP, DBP tarafından  şehir girişinde bulunan otogarda düzenlenen Newroz kutlamalarına HDP Grup Başkan Vekili Ahmet Yıldırım, Van Milletvekili Lezgin Botan, Diyarbakır Milletvekili Feleknaz Uca, HDP İl Başkanları Metin Besi, Evin Konur, DBP İl Başkanı Süleyman Kanat, parti yöneticileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Geçen yıllara oranla sönük geçen Newroz kutlamaları için polis çevrede yoğun güvenlik önlemleri alarak alana giriş yapanları tek tek aramadan geçirdi.

Milletvekilleri ve barış anneleri tarafından yılın ilk Newroz  ateşi yakıldı. Yerel sanatçıların birbirinden güzel şarkılar eşliğinde vatandaşlarla kol kola giren Milletvekilleri birlikte halaylar çektiler.

Platforma tek tek davet edilen Milletvekilleri kalabalığın Newroz bayramını kutladı. Burada Kürtçe ve Türkçe konuşan HDP Grup Başkan Vekili Ahmet Yıldırım bir süre önce cezaevinde ziyarette ettiği HDP Hakkari Milletvekillerinin selamlarını halka illetti.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Yıldırım, barışın bu topraklarda bir daha egemen olacağına inandıklarını belirterek, barışın sağlanmasıyla birlikte artık bu bölgelerde tek bir silah sesinin dahi gelmeyeceğini söyledi.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN.........


Bu topraklarda bir daha kardeş kanının akmaması için mücadeleye etmeye devam edeceklerini ifade ederek herkesin Nevruz bayramını kutladı.

16 Nisan’da yapılacak olan Referandum’da Hakkari’de en az yüzde 90 oranında hayır beklediklerini söyleyen Yıldırım, vatandaşlardan sandığı sahip çıkılmasını istedi.

Newroz tertip komitesi ise kutlamaya katılan vatandaşlara ve çevrede güvenlik önlemleri alan güvenlik güçlerine teşekkür ettiler.Kutlamalar olaysız bir şekilde sona erdi.Hakkarihabertv.com

hakkari-2017-newrozu-m.jpghakkari-2017-newrozu-3.jpg

hdpli-yildirim.jpg

hakkari-2017-newrozu-4.jpg

hdp111.jpg

kutlamaaa-001.jpg

nevruz-2x111.jpg

 

Bu haber toplam 10343 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim