• BIST 9889.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Hakkari'de öğretmenlere farkındalık semineri

Hakkari'de öğretmenlere farkındalık semineri
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğünün üzerinde özenle durduğu bilişim ve yazılım alanında gelişmeler devam ediyor.

18-22 Kasım 2019 tarihleri arasından birincisi düzenlenen Bilişim Teknolojileri ve Bilişimle Üretim Çalıştayı başarıyla tamamlanmıştı. İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür’ün ziyaretleri ile 2020 eğitim öğretim yılı 2. Dönemin ilk haftası itibarıyla Arduino, Robotik ve 3 Boyutlu Tasarım alanlarında Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin eğitimi ve bilgi paylaşımı için Bilişim Teknolojileri Semineri Gazi İlk/Ortaokulu Bilişimle Üretim Laboratuvarında 03.02.2020 tarihinde başladı.

30 saatlik eğitim alacak olan Bilişim ve Teknolojileri Öğretmenleri okullarında tüm öğretmenlere seminerler  düzenlendi. İl Merkezi ve Çukurca ilçesinde görev yapan 25 öğretmen il merkezinde Yüksekova, Şemdinli, Derecik ilçelerinde görev yapan 30 öğretmenin Yüksekova ilçesindeki eğitimleri devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, müdürlüğümüzün Teknoloji yaklaşımı, süreç tabanlı, işlevleri dikkate alan ama teknolojinin amaçsallığı ve araçsallığı arasındaki dengeyi gözeten, içerik üzerinde yoğunlaşan, herhangi bir teknolojik uygulamayı icraata geçirmeden önce bu teknolojinin gerektirdiği öğretmen eğitimi, öğrenci eğitimi, tamamladıktan sonra uygulandığını belirterek, öğrencilerin bilgi birikimleri ve yeteneklerini üretime dönüştürebilmesi ve vasıflı bireyler olabilmeleri için teknolojiyi bir araç olarak aktif bir şekilde kullanmalarını amaç ediniyoruz dedi.

Gür,”İlimizde eşzamanlı olarak başlayan eğitimlere, il genelindeki 55 Bilişim Teknolojileri öğretmeni katılmaktadır. Eğitim boyunca farklı kodlama platformlarında ve Robotik alanında uygulamalar gerçekleştirilecektir.

Bir hafta sürecek olan eğitimler sonrasında daha önce pilot uygulaması yapılan “Okul Ortamlarında Kodlama/Robotik Farkındalığı Yaratma Projesi” il genelinde tüm 4. Sınıflara yaygınlaştırılacaktır.

Yazılım alanında tüm branş öğretmenlerimize yönelik eğitimler sunan ve geçen yıldan bugüne kadar 970 öğretmene sertifikalı kodlama ve arduino eğitimleri verilen Kodla Hakkari’m Projesi de tüm hızıyla devam etmektedir” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

3-322.jpg2-423.jpg
 

Bu haber toplam 2391 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim