• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari’de “Okul destek projesi” programı düzenlendi

Hakkari’de “Okul destek projesi” programı düzenlendi
Hakkâri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından “Okul destek projesi” kapsamında bir program düzenlendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 23 pilot ilde uygulanmakta olan  “Okul Destek Projesi” kapsamında Hakkari Vali Yardımcısı  Mustafa Pala, Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, kurum yöneticileri, kurum çalışanları, proje kapsamında program düzenlendi.
  Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ercan Mavigöz tarafından yapılan sunumun ardından Vali Yardımcısı Mustafa Pala, buradaki aile ve çocuklara seslenerek, siz güzel çocuklarımız ülkemizin geleceğisiniz dedi.

Pala,”Ülkemizin geleceği çocuklarımızın milli, manevi ve ahlaki değerlerine uygun bir şekilde yetiştirilmesinden geçiyor. Bu konuda devletimiz ve yetkili kurumlarımız özellikle son yıllarda son derece güzel ve anlamlı projeler uyguluyorlar.

Bu faaliyetler kapsamında da bir araya gelerek, birbirimizi görme ve tanıma adına güzel şeyler oluyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle de siz değerli öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Hakkâri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya ise, çocukların okul dışı zamanlarını kaliteli geçirmelerini sağlamak adına çabaladıklarını aktaran “Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “Okul Destek Projesi” kapsamında 23 ilin Pilot İl olarak seçildiğini belirtti.

Müdür Kaya,” 23 pilot illerden biri de Hakkari. Bu projedeki amacımız sosyal ve kültürel etkinlikleri artırmak, ailelerde çocuk adına farkındalık oluşturulması, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkanların sunulması amacıyla oluşturulan “Okul Destek Projesi”  Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük Eylem Planı kapsamında tüm illerde uygulanmaya başlanmıştır.

Hakkâri ilimizde kurumlar arası koordinasyonunda, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün destekleriyle Usta Öğretici eşliğinde Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetlerinden yaralanmıştır.

Çocuklarımızın katılımlarıyla müdürlüğümüz bünyesinde Gitar, Bağlama kursu düzenlediklerini, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün destekleri ile söz konusu çocuklarımıza yönelik Van iline günü birlik gezi programı, ardından çocuklarımızın ilk defa gittikleri İstanbul ilinde Beşiktaş-Kayseri spormaçı izlettirdiklerini ve okçuluk kursuna da yönlendirdiklerini aktarmıştır.

Kültür Turizm İl Müdürlüğünün de destekleri ile çocuklarımızı Kültür merkezinde “Her Çocuk Özeldir” filmi izlettirildi.

İl Müdürlüğümüze bağlı Yüksekova Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Şemdinli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından da hizmet modellerimizden yararlandırılan oradaki çocuklarımız da proje kapsamında pikniğe götürülerek bir takım çeşitli sosyal kültürel etkinlikler de düzenlenmektedir” dedi.

Düzenlenen Program sonunda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Haber: Feyzullah Taş

asp-1-018.jpgasp-2-007.jpg


 

Bu haber toplam 2043 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim