• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari’de (OSB) müteşebbis heyeti toplantısı yapıldı

Hakkari’de (OSB) müteşebbis heyeti toplantısı yapıldı
Hakkâri Yüksekova Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti’nin 2021 yılı ikinci toplantısı Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık’ın başkanlığında yapıldı.

Valiliğimiz Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Yüksekova Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı ve müteşebbis heyeti üyeleri katıldı.

Toplantıda Hakkari Yüksekova OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısı’nı ilgili gündem maddelerine geçildi.
  Vali Akbıyık, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geçen yıl Haziran ayında tüzel kişiliği onaylanarak yatırım programına alınan Hakkari Yüksekova Organize Sanayi Bölgesi’nin jeolojik/jeofizik zemin etüt çalışmalarının yapılarak imar ve parselasyon çalışmalarının başlatıldığını ifade etti.

Akbıyık,”"OSB’nin imar ve parselasyon iş ve işlemleri ile ilgili çalışmaları biran önce bitirip alt yapı projelerini hazırladıktan sonra gerekli finansman desteği için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvuracağız. İnşallah Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın destekleriyle Organize Sanayi Bölgesini hayata geçireceğiz.

OSB’nin hayata geçmesiyle birlikte inşallah İran’dan, Irak’tan Van’dan Şırnak’tan, Hakkâri’den yatırımcılar Hakkari Yüksekova Organize Sanayi Bölgesi’nde bölgenin potansiyeline, gelişimine uygun memlekette üretim yapacak fabrikalar kuracaklar. Bir taraftan milli ekonomiye katkı yapmışken bir taraftan da Hakkâri’nin, Yüksekova’nın ekonomik ve sosyal durumu daha da iyileşecektir " dedi.

Daha sonra geçilen toplantıda Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Dr. Murat Koca, 2021 yılında yapılan çalışmalar hakkında müteşebbis heyete bilgi vererek, ardından önümüzdeki aylarda yapılacak imar ve parselasyon işlemleri ile görüşmelere geçildi. Görüş ve değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi. Hakkarihabertv.com-Feyzullah Taş

osb-toplantisi.JPG
 

Bu haber toplam 929 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim