• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari’de pandemi sürecinde kiralar cep yakıyor

Hakkari’de pandemi sürecinde kiralar cep yakıyor
Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan pandemi süreci Hakkari'de kiraların artmasına neden oldu. Hakkari'de vatandaşlar koronavirüs ile başlayan ev kiralarının cep yaktığını söylüyor.
Hakkari'de vatandaşlar koronavirüs ile başlayan ev kiralarının cep yaktığını söylüyor. Bir taraftan pandemi diğer taraftan ise yüksek kira artışları nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten vatandaşlar kiracılara hiçbir tercih hakkının verilmediğini iddia etti.
 
  Hakkari’nin değişik mahallelerde kirada kalan aileler  varlıklı bazı ev sahiplerinin tamamen fakiri ezdirme gayreti içerisinde olduklarını iddia ettiler.
 
Pandemi süreci ve Ramazan ayının ev sahiplerini etkilemediğini ve sadece kiracıları etkilediğini belirten kiracılar, oruç tutuyorum diyen ev sahiplerinin kiralara yeniden artış gayreti içerisinde olmalarına tepki gösterdiler.
 
  Birçok ailenin yüksek kira artışları nedeniyle kentte sayıları çok az olan toprak evleri tercih ettiğini de söylene kiracılar, yetkililerin bu duruma bir el atmasını istediler. Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)  ailelerin açıkta kalmaması için onlarca mağdur ailenin kirasını ödediğini de belirten kiracılar bina sahiplerinin ise bundan en ufak bir katkı sağlamadığını ifade ettiler.
 
Bulak Mahallesi adliye binası yakınanda kirada kalan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kiracı ise,” Bizim kirada kaldığımız 3 katlı daire kentte apartmanları olan bir hacıya ait. Sosyal medyadaki paylaşımları ise, hepsi adaletli olma ve dini paylaşımlardan ibarettir.
 
Biz bu Hacıya 3+1 bir daire için ayda 1.400 kira, 800 yakıt, kaloriferci ve orta gider için 400 toplam olarak 2 bin 600 TL kira Hacıya ödüyoruz.  Hakkari’de 15 mahalle bulunmaktadır ve kirada ailelerin tümü kiralardan şikayetçidir ve bunu defalarca dile getirdik. Pandemi sürecinde bile bu kiralara çare bulan hiçbir ilgili kurum olmadı. Allah bu ev sahiplerini ıslah etsin diyoruz. Başta Hacca giden ev sahibimiz hacıyı” şeklinde konuştular.
 
-Ev sahibi Hacı Dünya malı “hem Dilbere 
 
Bina sahibi Hacı ise,"Valla kimse bu dünyada birşey bırakmıyor. Herkes kefeniyle gidiyor. Dünya malı “hem Dilbere , hemji Dinber’e “İyi valla 180 m2 çarşı göbeğinde ev bulmuşlarda dahada itiraz ediyorlar. Beğenmeyen çıkar sırada bekleyen çok cevabı verdi"
 
Başka bir ev sahibi kiraya verdiği evlerin kat kat değiştiğini belirterek,"1-1 daire, 1300, 2+1 daire, 1400, 3+1 daire, 1500 TL halen 18 kişi ise evlere girmek için sıra bekliyor" dedi.
 
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş ise kira artışlarının önüne geçmek için hem resmi kurumların hem şahısların konut yapması gerektiğini belirterek, birçok noktada asker ve polis lojmanlarının yapımına başlandığını hatırlatarak, kira artışlarının bu konutlar sayesinde yarı yarıya düşeceği düşüncesinde olduklarını söyledi. Hakkarihabertv.com
 
 
Bu haber toplam 1822 defa okunmuştur
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim