• BIST 9656.17
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari'de peynir üretim kursu açıldı

Hakkari'de peynir üretim kursu açıldı
Hakkari Belediyesi ile Hakkari İş Kurumu Müdürlüğü tarafından yapılan ortak bir proje kapsamında Hakkari'de Gıda Teknolojisi Peynir Üretimi Kursu açıldı.

Hakkari Belediyesi ile Hakkari İş Kurumu Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan protokol çerçevesinde belediyemiz veteriner işleri müdürlüğü bünyesinde Gıda Teknolojisi Peynir Üretimi Kursu açılışı yapıldı.

Hakkari Belediyesi konferans salonunda yapılan açılışa Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, Şube Müdürü Tuncay Özdemir, Belediye Veteriner İşleri Müdürü Emrullah Kanar, Kurs Eğitmeni Veteriner Hekim Faysal Cindioğlu ve kursiyerler katıldı.

Burada yapılan açılışta bir konuşma yapan Eş Başkan Hatipoğlu; "İlimizde, iş kurumu ile ortaklaşa bu yönlü bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Burada süt işletmeciliği olmayışı nedeniyle ilimizdeki sütler il dışına gidip işletildikten sonra peynir ve yoğurt olarak bizlere satılmaktadır.

Bu proje sayesinde kurslarını tamamlayacak olan kursiyerlerimiz ileride kentimizde bir süt işletmesinin açılması için ön ayak olacaktır. Aynı zamanda bu kursiyerlerimiz sertifikalı birer girişimci olarak hayata kazandırılmış olacak. Bu tür projelerin gelişmesinde bize katkıda bulunan iş kurumu il müdürlüğüne teşekkür ederim" sözlerini ifade etti.

'ÖNEMLİ BİR PROJEYE İMZA ATTIK'
Eş Başkan Hatipoğlu'nun açıklaması üzerine bir konuşma yapan İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya; "Belediyemiz ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında bugün ilimizde önemli bir projeye imza atmış bulunuyoruz.

Bu anlamda bende başta Belediye Eş Başkanlarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eder, kursiyerlerimize başarılar dilerim" dedi.

"25 KİŞİYE GIDA TEKNOLOJİSİ PEYNİR ÜRETİM KURSU"
Proje hakkında verilen bilgilendirmelerde, kadın ve erkeklerden oluşan 25 kişiye toplam 432 saat ile ortalama 3 ay sürecek eğitim kapsamında Gıda Teknolojisi Peynir üretimi kursu verileceği, kurs eğitimlerinde kursiyerlere peynir üretim aşamaları, Türkiye'de üretilen peynir çeşitleri, yöresel peynir çeşitleri ve hayvansal kaynaklı gıdalardan insanlara geçen zoonos hastalıklar hakkında dersler verileceği belirtildi.

Ayrıca kursu başarı ile tamamlayacak kursiyerlere Gıda Teknolojisi Peynir İmal işçisi Sertifikası verileceği kursiyerlerin bu sertifika ile Türkiye'nin her yerinde bulunan süt işletmelerinde iş sahibi olabileceği'de ifade edildi. Hakkarihabertv.com

peynir-kursu-m.jpgpeynir-kursu-1.jpg


 

 

Bu haber toplam 3635 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim