• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari'de roboski katliamı protestu

Hakkari'de roboski katliamı protestu
Hakkari'de 42 sivil toplum kuruluşunun içinde yer aldığı Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu tarafından Roboski katliamının birinci yıl dönümünde nedeniyle yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

28 Aralık 2011 tarihinde, Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde sınırdan geçen 34 vatandaşın Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitirmesinin birinci yıldönümü nedeniyle Hakkari Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu tarafından yapılan yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınandı.

Kesk Şubeler Platformu önünde bir araya gelen ve BDP PM üyesi M. Sıddık Akış, Belediye Başkan Vekili Bülent Armut, BDP Hakkari İl Başkan Vekili Rahmi Kurt, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile BDP Kadın İnisiyatifi'nin de destek verdiği basın açıklamasında, 'Roboski unutmadık, unutturmayacağız.

Sorumlular hesap versin' pankartları taşındı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin üzerinde bulunduğu pankart ise dikkat çekti. Ellerindeki pankartlarla yürüyüşe geçen Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyeleri, sık sık sloganlar atıp belediye binası önüne kadar yürüdü.

Belediye önünde yaşamını yitiren 34 sivil vatandaş için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın metnini okuyan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde yaş ortalaması 18 bile olmayan 34 sivil vatandaşın, savaş uçakları tarafından katledildiğini,katliamın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, bölgeye gönderilen ilk heyetler dışında hiç bir şey yapılmadığını söyledi.

Akbulut, "İnsanlık dışı bu katliamı kınıyor ve lanetliyoruz. Roboski katliamı Kürtler üzerinde uygulanan katliamların ne ilki ne de sonuncusudur. Eğer geçmiş katliamların, faili meçhul cinayetlerin sorumluları yargı önüne çıkarılmış olsaydı Roboski yaşanmamış olacaktı.

Roboski katliamı başta olmak üzere, faili meçhul cinayetlerin sorumlularının yargı önüne çıkarılması bu halktan özür dilemenin ifadesi olacaktır. Bir kez daha soruyoruz: Katliam emrini kim verdi? Failler neden yargı önüne çıkarılmıyor. Bu soruların cevabını alıncaya dek Kürt halkının iki eli iktidarın yakasında olacaktır.

Bizler Hakkari Emek ve Demokrasi Güçleri olarak yek vücut halinde dayanışma ve birlik içerisinde olacağımızı, Kürt halkına reva görülen bu zulmü kabul etmeyeceğimizi, Roboski Katliamının peşini bırakmayacağımızı ilan ediyoruz" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. Hakkarihabertv.com

 


 

Bu haber toplam 4630 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim