• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari’de roboski ve cizre gerginliği

Hakkari’de roboski ve cizre gerginliği
Hakkari’de , Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il Örgütü tarafından Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Roboski) katliamının 3'üncü yıl dönümü nedeniyle meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşten yarım saat sonra mahallelerde yola barikat kurup ateş yakan 100 kişilik gösterici grup, polis panzerlerine ses bombası , molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı. Atılan molotoflar bir polis zırhlı aracına isabet etmesi sonucu alev alan araç, Toma aracıyla güçlükle söndürülebildi.

DBP Hakkari il binası önünde bir araya gelen ve aralarında HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, DBP Hakkari il Eş Başkanları Musa Çiftçci, Emine Berivan Akboğa, Hakkari Belediye Başkan Vekili Ahmet Taş, Hakkari Kent Meclisi Eş Başkanları kazım Kurt, Perihan Kahraman'ında bulunduğu yaklaşık 200 kişi, ellerindeki 'Türkçe ve kürtçe yazı bulunan 'Roboskiyi unutmadık.

video.20111002184103.jpg

Unutturmayacağız' pankartı ve meşalelerle yürüyüşe geçti. Kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesinden Bulvar caddesine kadar yürüyüp sık sık Rosboski lehine sloganlar atan grup, daha sonra basın açıklamasının yapılacağı Belediye binası önüne geldi. Burada Kürtçe Çarka soreşi marşının okunmasının ardından grup adına basın açıklamasının metni DBP Gençlik Meclisi üyesi Tekoşer Kaynak tarafından okudu.

Kaynak, "Bundan 3 yıl önce Şırnak' bağlı Uludere ilçesinin Roboski köyünde hunharca bir katliam yaşandı.Bu katliamın açık faili olan AKP hükümeti ve o dönemdeki ortağı olan cemaat , 2011 yılının Kürt özgürlük mücadelesi açısından tasfiye yılı olacağını açıkça belirtmiş ve acımasızca politikalarının da talan yapacağı bir yıl olacağını herkese duyurmuştu.siyasi tutuklamalar, halkın evlatlarını kimyasal silahlarla katletme ve sonra halkın en mazlum kesimine vahşice yönelimlerle bir halkın varlıklar mücadelesinin son bulacağını umuyorlardı. 34 gencin acımasızca katledileceği önceden belirlenmişti.

Bu katliamla Kürt halkına neler yapılabileceği mesajı verilmiş, özellikle de yurtsever Botan halkı şahsında tüm Kürdistan’a bunu açıkça ifade etmişlerdir. Nitekim katliam sonrası ülkenin birinci ağzı olan dönemin Başbakanı, Genel kurmay Başkanını tebrik etmiş ve katliamın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen tek biri soruşturma açılmamış, faillere yönelik tek bir hukuki işlem başlatılmamıştır. Bu da katliamı kimin eliyle , kimin planlamasıyla yapıldığının en aşikar göstergesidir. AKP hükümeti şunu iyi bilmelidir ki, bu katliamın üstü ne kadar kapatılmaya çalışılırsa çalışılsın bizler faillerin AKP hükümeti olduğunu belirtmek istiyoruz" dedi.

POLİS ARACI ATEŞE VEDİLDİ.

Yürüyüşten yarım saat sonra Hakkari'nin Kıran ve Berçalan Mahallelerinde bir araya gelen 100 kişilik gösterici grup, yola barikat kurup ateş yaktı. Göstereler olay yerine gelen polis panzerine ses bombası, molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı.

Valilik civarında atılan molotof kokteylleri bir polis akrebine isabet etti. Alev topuna dönen polis aracı, olay yerine gelen Toma aracı, itfaiye ekibi ve polis ekiplerinin yangın tüpüyle 10 dakikada ancak söndürülebildi.Bu sırada araçta bulunun Polis memuru, ölümden döndü. Hasarg ören araç daha sonra olay yerinden valilik önüne götürüldü.

Aynı saatlerde kıran Mahallesi Cezaevi kavşağında bir araya gelen 50 kişilik başka bir grup, Kıran Mahallesindeki Cezaevi asker kuleleri ve il Jandarma Alay Komutanlığı binasına molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı. Polis, göstericileri gaz bombası ve tazyikli su atarak dağıttı. Polisin göstericilere attığı gaz bombası yakındaki bir iş yerine isabet etti. İş yeri camları kırılırken, iş yeri sahibi de zor anlar yaşadı. Haber: Serkan Kaya (İHA)

olay-4.20141227191027.jpg

olay-1.20141227191043.jpg

olay-2.20141227191102.jpg

olay-3.20141227191116.jpg

Bu haber toplam 10078 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim