• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari'de Rojava coşkusu

Hakkari'de Rojava coşkusu
Suriye’nin kuzeyinde bulunan Rojava bölgesinde özerkliğin ilan edilmesi Hakkari’de binlerce kişinin katılımıyla kutlandı.
BDP İl Örgütü tarafından düzenlenen “Rojava’nın Cizre Kantonu’nun özerk yönetim ilan etmesi, Kürt halkı dili, kimliği, kültürü ve coğrafyasının tel örgü ve duvarlarla parçalanmasına neden olan sınır kabul etmiyoruz” şiarı ile başlattığı yürüyüş ve basın açıklamasına il ve ilçelerden gelen yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
 
foto-galeri.20130501122509.gif
Sabah saatlerinden itibaren binlerce kişi Bulvar Caddesi üzerinde bulunan BDP binası önünde toplandı. Belediye Başkan Yardımcısı Nurullah Çiftçi ve BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, Belediye Başkan adayı Dilek Hatipoğlu, Meya-Der Başkanı Ramazan Elmas, Durunkaya BDP Belde Başkanı Hasan Orakçı, Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde gelen  parti yöneticileri ve başkan adayları'nında aralarında bulunduğu binlerce kişi, ellerindeki değişik pankartlar ve attıkları sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. BDP’li üyeler olayların çıkmaması için panzerler önünde etten duvar örerek kalabalığın girişini sağladılar.

video-galeri.20110121160314.gif
 
Bulvar, Cumhuriyet ve Çevre Yolu caddelerinde geçiş yapan kalabalık, belediye binası önüne geldi. Burada değişik tarihlerde hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşunun ardından basın açıklamasını okuyan BDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Kurt, AK Parti’nin Türkiye’deki iç barışı sağlayabilmesi için Rojava politikasını barışçıl yönde değiştirip Kürt halkı arasında suni duvarlar örmekten vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Kurt, “Kürt hareketi bu süreçte kaos ve krizin bir parçası olmadı, tam tersine demokrasiyi esas alarak yol gösteren oldu.
 
Rojava devrimi çerçevesinde ilan edilen demokratik özerklik ile Kürtler arasında zihinsel ve fiziksel sınırlar yıkılmıştır. Cenevre-2’yi küresel hegemonik güçlerin oluşturduğu Suriye halklarının teslimiyetinin olmadığı anlaşılmıştır. Biz Kürtler açısından Cenevre-2 ölü olarak doğmuştur. Kürt halkının iradesinin bulunmadığı hiçbir karar meşru değildir. Bu temelde Rojava halkı kendi yönetimini çıkararak iradesini belirlemiştir. İlan edilen Cizir Kantonu’nu selamlıyor ve sahipleniyoruz” dedi.
 
Yapılan basın açıklamasının ardından kutlamalar kaldığı yerden devam etti. Yaklaşık 2 saat devam eden kutlamalarda başkanlarda halkın arasına katılarak saatlerce halay çektiler. Olası olaylara karşı polis ise ara sokaklarda yoğun güvenlik önlemleri aldı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüş ve basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.
 
 
Bu haber toplam 8923 defa okunmuştur
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim